RED BULL NEDERLAND B.V.

Red Bull haalt opnieuw skate ramp naar Museumplein

's Werelds beste skaters naar Amsterdam voor halfpipe skate event High Rollers

De Bilt, 27 augustus 2003 - Op 4 oktober a.s. herleven oude tijden op het Museumplein in Amsterdam. Die dag strijden 's werelds beste inline skaters tegen én met elkaar tijdens Red Bull High Rollers. Hiervoor wordt een van de beste mobiele half pipes naar de hoofdstad gehaald, omdat de bestaande ramp van de gemeente wegens constructiefouten onbruikbaar is. Vanaf 13u 's middags tot 22u 's avonds kan het publiek genieten van adembenemende tricks, diverse DJ's en een optreden van streetlife-groep Ish.

Na de verbouwing van het Museumplein in de jaren '90 moest de oude, vertrouwde ramp plaats maken voor een ramp waarop door constructiefouten niet te skaten viel. Het gevolg hiervan was dat de skatescene verdween van de unieke locatie waar zij elkaar sinds jaar en dag ontmoetten. Om een traditie niet verloren te laten gaan en de skate scene terug te halen naar de plek waar het allemaal ooit begon, besloot energydrink Red Bull vorig jaar een eigen ramp op het plein te plaatsen. Voor dit kleinschalige event werd de oude scene aangevuld met jong talent, wat zorgde voor een spectaculair evenement, waarover zowel pers als publiek zeer enthouasiast was. De Amsterdamse skatescene was in ere hersteld!

Naar aanleiding van dit succes, zet Red Bull op 4 oktober a.s. opnieuw de eigen ramp neer op het Museumplein. Ditmaal nog groter, mooier en beter dan in 2002. Het programma voor High Rollers ziet er als volgt uit:

13.00u-18.30u Qualification heats
18.30u-19.00u Performance streetlifegroup Ish 19.00u-20.00u Performance DJ Benny Rodriguez 20.00u-21.00u Semi-finals
21.00u-21.30u Finals
21.30u-22.00u Award Ceremony

Voor meer informatie over Red Bull High Rollers kun je surfen naar www.redbull.nl, waar de link naar de eventsite staat. Deze is vanaf vandaag online!

Noot aan de redactie,