Ingezonden persbericht


Persbericht

Atelierroute Zandvoort

ZANDVOORT - In het weekend van 4 en 5 oktober a.s. kan iedereen dagelijks van 11.00 tot 17.00 u genieten van het kunstaanbod tijdens de Open Atelierroute Zandvoort. Dit drukbezochte evenement wordt voor de zesde maal door de Vereniging Beeldende Kunstenaars Zandvoort (BKZ) in de badplaats georganiseerd. De locaties van de deelnemers zijn over het dorpscentrum verspreid en zijn binnen loopafstand bereikbaar.

Het eerste weekend van oktober zijn belangstellenden in de gelegenheid een kijkje te nemen in de ateliers van kunstenaars die aangesloten zijn bij de BKZ. Ook een groeiend aantal kunstinstellingen zoals galeries en het Zandvoorts Museum zetten voor die gelegenheid hun deuren gastvrij open. In ongedwongen sfeer en inspirerende omgeving kunt u een praatje maken met de kunstenaar en zijn of haar schilderijen dan wel sculpturen bekijken. Wellicht komt u dan eindelijk het schilderij of kunstobject tegen dat zo fraai past in uw kamer, hal of tuin.

De Atelierroute stelt iedereen in de gelegenheid ook dit jaar, naast de ateliers van BKZ leden, een tiental gastexposanten en -galeries te bezoeken. Voor een overzichtspresentatie van alle deelnemers kunt u terecht in de BKZ-Galerie 'Kunst aan de Kust' aan de boulevard Paulus Loot nummer 1 (naast het Casino). Iedereen is er van harte welkom, zeker nu radio ZFM op zondag vanuit de centrale presentatiezaal een kunst en cultuur programma verzorgd. Op de diverse locaties heten de kunstenaars u van harte welkom en wel op zaterdag 4 en zondag 5 oktober van 11.00 tot 17.00 u. Een routekaart ligt gratis voor u klaar op de centrale balie van het gemeentehuis, Zandvoorts Museum, VVV, Bibliotheek, Juttersmu-ZEE-um, alle deelnemers en als print op internet: www.kunstaandekust.tk.

Nader informatie:
Ton Timmermans
(voorzitter BKZ)
Burg. van Fenemaplein 2/804
2042 TA Zandvoort

tel.023-5717901
e: tontim@tiscali.nl