Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (5/10)

Breda, zondag 5 oktober 2003

Schietincident Ginnekenweg, 32-jarige man licht gewond

BREDA: De Bredase politie stelt met 10 rechercheurs een onderzoek in naar een schietincident dat vrijdagavond 3 oktober jl. omstreeks 23.30 uur op de Ginnekenweg plaats vond. Een 32-jarige Oosterhouter werd door een hem onbekende man op straat beschoten. De kogel schampte langs het hoofd van de aangever en veroorzaakte een klein brandwondje. De dader vluchtte te voet in de Zandbergweg in.

De politie kreeg vrijdagavond omstreeks 23.30 een melding van een schietincident op de Ginnekenweg. Ter plaatse vertelde een 32-jarige Oosterhouter dat een hem onbekende man op straat in zijn richting een schot had gelost. Het slachtoffer kwam uit een café. Hij meende op straat een vrouw te herkennen die ook het café had bezocht en sprak haar daarom aan. Hierover ontstond een woordenwisseling met de latere schutter die kennelijk bij deze vrouw hoorde. Deze man haalde vervolgens uit een geparkeerde auto een vuurwapen, richtte dat op het slachtoffer en loste een schot. De dader vluchtte daarna de Zandbergweg in. Het slachtoffer merkte dat hij een kleine hoofdwond had opgelopen en besefte dat de kogel rakelings langs zijn hoofd moet zijn gegaan.

Ter plaatse is een sporenonderzoek ingesteld. De politie heeft in verband met het incident een rechercheteam bestaande uit 10 medewerkers geformeerd. Er zijn diverse getuigenverklaringen opgenomen.

NAC BREDA-FC Utrecht verloopt rustig

BREDA: De voetbalwedstrijd NAC Breda-FC Utrecht is rustig verlopen. De wedstrijd werd bezocht door circa 310 FC Utrecht supporters. De politie heeft in de omgeving van het stadion 31 parkeerbonnen uitgedeeld. Dit seizoen is de politie met een streng parkeertoezicht bij het stadion begonnen.

Vijf aanhoudingen tijdens het horecatoezicht

BREDA: De politie heeft dit weekend 5 aanhoudingen verricht tijdens het uitgaansweekend. De nacht van vrijdag op zaterdag verliep erg rustig met maar één aanhouding. De nacht van zaterdag op zondag waren er enkele incidenten met vier aanhoudingen.

Vrijdag op zaterdag
Het biketeam van de politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag in het uitgaanscentrum omstreeks 02.00 uur een 22-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. De man had in de parkeergarage aan de Nieuwstraat ruzie gekregen met het gezelschap waarmee hij uit was geweest. Hij wordt er van verdacht een 17-jarig meisje uit Etten-Leur op haar kaak te hebben geslagen, waardoor ze is gevallen. De verdachte was onder invloed van alcohol. Verder bleef het deze nacht rustig. Er werden 15 parkeerbonnen opgemaakt. Ook een wildplasser kreeg een proces-verbaal.

Zaterdag op zondag
De nacht van zaterdag op zondag heeft de politie vier aanhoudingen verricht. De politie hield op de Havermarkt een 19-jarige man uit Zwijndrecht aan. De man had in een café bezoekers en portiers uitgedaagd om te vechten en zich vervelend gedragen. Hij is vanwege het verstoren van de openbare orde aangehouden. Hij bleek onder invloed van cocaïne te zijn. Een 20-jarige Bredanaar vond het omstreeks 03.00 uur nodig om op de Reigerstraat agenten uit te schelden voor kankerwouten. Ook hij werd aangehouden. Dezelfde tijd werd op de Reigerstraat nog een 19-jarige man aangehouden die de openbare orde verstoorde. De man was boos op portiers omdat hij niet binnen gelaten werd. Ook na herhaald aanspreken door de politie en vorderingen wilde hij niet weggaan. Hierop werd de man aangehouden. De laatste aanhouding vond plaats omstreeks 04.30 uur op de Tolbrugstraat. Agenten hebben een 21-jarige Rotterdammer aangehouden die zonder enige aanleiding enkele uitgaanders op de Visserstraat en Tolbrugstraat heeft geslagen. Er zijn drie aangiftes opgenomen. Deze verdachte is in verzekering gesteld.

Politie neemt twee honden in beslag

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag bij een pand aan de Wilhelminasingel twee honden in beslag genomen. De honden, twee bull Mastivs zorgden al maandenlang voor overlast.

Zij lopen op een bedrijfsterrein en door hun geblaf houden zij de buurtbewoners wakker. Er is veelvuldig door de buurtbewoners over geklaagd. De wijkagent heeft verschillende malen bemiddeld en getracht een oplossing te bewerkstelligen. Daar de geluidshinder bleef voortduren en de eigenaar van de honden zelf onvoldoende maatregelen heeft genomen, zijn vrijdagmiddag in overleg met Justitie de honden in beslag genomen.

Winkeldievegge steelt douche spullen

BREDA: Zaterdagmiddag heeft de politie in een supermarkt op Moerwijk een 52-jarige Bredase aangehouden. Het winkelpersoneel had de vrouw betrapt op de diefstal van enkele goederen waaronder twee douche flacons. De waarde van de gestolen spullen bedraagt 7, 69 euro. De verdachte heeft een geldboete gekregen.

Schennispleger

BREDA: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur op de Academiesingel te Breda, een 20-jarige schennispleger aangehouden.

De Bredanaar hoorde bij een groepje die vanuit het Valkenberg park kwam en de Academiesingel overstak. Agenten die met hun voertuig vanuit de Delpratsingel de kruising naderden zagen dat de verdachte zijn broek omlaag deed en zijn ontblote kont in hun richting keerde, Hierna liep de verdachte verder waarna hij opnieuw zijn broek naar beneden deed. Hierna toonde hij zijn geslachtsdeel en riep tegen de agenten of ze de voorkant ook moesten zien. De agenten hebben de verdachte aangehouden. Aan het bureau wenste hij geen verklaring af te leggen over zijn handelswijze. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie neemt telefoons van overlastveroorzaker in beslag

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur vijf telefoons van een notoire overlastveroorzaker in beslag genomen. De 54-jarige Bredanaar belde vannacht 13 keer naar de afdeling Teleservice van de politie. Hij was onder invloed van alcohol en belde met allerlei rare verhalen waardoor de bereikbaarheid van de politie in gevaar kwam. Hierop heeft de politie de vier huistelefoons en de GSM-telefoon van de verdachte in beslag genomen. De Bredanaar is een bekende van de politie die regelmatig zorgt voor overlast met zijn telefonische meldingen.

Politie neemt bestelauto Fransman in bewaring

BREDA: De politie heeft zondagmorgen op de Nieuwe Prinsenkade de bestelauto van een 28-jarige Parijzenaar in bewaring genomen. De man veroorzaakte vanmorgen op de Nieuwe Prinsenkade een aanrijding waardoor de auto van een 26-jarige Bredase werd beschadigd. De Fransman vertelde dat hij met drie vrienden naar Nederland was gekomen om te gaan stappen. Hij had echter in het geheel geen papieren bij zich. Om latere problemen met de verzekering te voorkomen heeft de politie de auto in bewaring genomen. De Fransman moet zorgen dat hij de juiste papieren toont.Hierna krijgt hij de auto terug.

Beroving, daders twee meisjes op een scooter

BREDA: Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur is een 17-jarig meisje uit Breda terwijl zij over de Nieuwe Ginnekenstraat fietste, beroofd van haar handtas.

De daders zijn twee meisje die op een witte scooter reden. Tijdens het passeren van het slachtoffer, hebben de daders de tas van de schouder van de aangeefster getrokken, die daardoor ten val kwam. De bestuurster van de scooter zou een blank meisje zijn met lang blond haar. Haar passagier een meisje met getinte huidskleur en lang zwart haar. In de tas zat onder meer een Samsung GSM-telefoon en een portemonnee met geld en diverse pasjes. De politie stelt een onderzoek in.

Beroving

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Etten-Leur is zaterdagavond omstreeks 23.55 uur in het Valkenberg beroofd van zijn mobiele telefoon. Terwijl hij aan het bellen was heeft de dader, die tot een groepje van 5 jongens behoorde, de telefoon uit zijn handen getrokken.

Politie houdt auto-inbreker aan

BREDA: De politie heeft zondagmorgen, op de Keizerstraat een 40-jarige zwerver aangehouden in verband met een auto-inbraak.

Een getuige had gezien dat op de Marksingel werd ingebroken in een auto. De dader liep weg in de richting van de Vierwindenstraat. Agenten zagen de verdachte, die aan het signalement voldeed lopen op de Keizerstraat. Hij had bovendien een bloedende wond aan een van zijn handen. Bij de bedoelde auto was door de inbreker een noodruit van een vorige auto-inbraak verwijderd. De verdachte, een veelpleger, is in verzekering gesteld.

Zwerfster aangehouden vanwege openstaande vonnissen

BREDA: De politie heeft vanmiddag omstreeks 12.5u uur op de Etnastraat een 38-jarige zwerfster aangehouden. Bij controle in het opsporingsregister bleek dat tegen de vrouw nog twee vonnissen openstonden. Het gaat om twee x 7 dagen hechtenis of het betalen van geldboetes van 202 en 76 euro. Daar de vrouw geen geld had om de boetes te betalen is zij ingesloten in het cellencomplex Mijkenbroek

Inbraak woning

PRINSENBEEK: De nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Schutsestraat. De dader heeft vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel. Uit de woning is een computer gestolen.

Vrouw gewond na val van paard

PRINSENBEEK: een 16-jarige meisje uit Prinsenbeek is vanmorgen gewond geraakt toen zij op de Brielsedreef van haar paard viel. Het paard was na de val op haar gaan staan. Het slachtoffer is gewond en door een ambulance naar een ziekenhuis in Breda gebracht.

Inbraken op bedrijfsterrein

MOERDIJK: Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, is ingebroken in een directiekeet van een bedrijf aan de Graanweg. De toegangsdeur was geforceerd. De buit is onduidelijk.

Bij een bedrijf aan de Graanweg is de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een vrachtauto. Uit het voertuig werd een DVD-speler gestolen.

Dezelfde nacht is op de Graanweg een bedrijfsinbraak gepleegd. Bij een bedrijf werd middels de Bulgaarse methode het slot van de achterdeur geforceerd. Uit het kantoor werd een flatscreen gestolen. Ook een bedrijfspand op de Transitoweg die nacht te maken met inbrekers. Er werd een raam open gewrikt. De dieven zijn vermoedelijk vanwege het alarm op vlucht geslagen en hebben niets buit gemaakt.

De politie van het team Moerdijk en de Beveiligingsdienst zijn vanwege de inbraken extra alert.

Bron: Willem van Hooijdonk