Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (5/10)

Breda, zondag 5 oktober 2003

Man vernielt ruit café

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag een 31-jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij een ruit van een café aan de Grote Markt in Bergen op Zoom had vernield en daar terrastafels en stoelen omver had gegooid.

De ruit van circa 1.70 x 1.50 was zwaar gedeukt en beschadigd omdat de verdachte daar met kracht met zijn gebalde vuisten tegen aan had gebonkt. Daarvoor had hij al problemen gemaakt in een ander café op de Grote Markt. Daar had hij binnen met bierglazen gegooid en toen hij buiten was nog een asbak tegen een ruit van deze horecazaak gegooid. Deze ruit bleef echter heel. De verdachte liep een wond aan zijn hand op die in het ziekenhuis behandeld is. De politie heeft hem daarna omstreeks 05.00 uur meegenomen naar het bureau. Ook tijdens het transport bleef de verdachte opstandig. Hij gooide zijn eigen GSM-telefoon met kracht kapot op de vloer van de bus. Onder hevig protest werd hij uiteindelijk ingesloten. Voor de deur van het ziekenhuis aan de Boerhaavelaan hield de politie ook nog een 28-jarige man uit Dinteloord aan. De man stond nog vermeld in het opsporingsregister vanwege het niet betalen van een geldboete van 280 euro of 5 dagen vervangende hechtenis. Na het betalen van deze boete is de man vrijgelaten.

Rijden onder invloed

STEENBERGEN: Een 37-jarige man uit ST Maartensdijk is vrijdagavond 3 oktober jl. omstreeks 20.00 uur door de politie op de Zeelandweg-Oost te Steenbergen betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist had volgens de test 590 ugl (circa 1,3 promille). Hij kreeg een rijverbod van 6 uren opgelegd. De man verklaarde 6 blikjes / flessen bier gedronken te hebben.

Eenzijdig verkeersongeval met beknelling

NIEUW-VOSSEMEER: De nacht van zaterdag op zondag is een 27-jarige man uit Niuew-Vossemeer op de Rolafseweg gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed omstreeks 02.50 uur met zijn auto tegen een boom aan. Hij had kennelijk de bocht gemist. De bestuurder zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer en GGD uit zijn benarde positie bevrijd worden. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom. Hij heeft een gebroken bekken en rugletsel.

Boze ex-man pleegt vernielingen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 22.30 uur een 38-jarige man uit die plaats aangehouden op de Frederik Hendrikstraat vanwege enkele vernielingen en mishandeling. De verdachte kwam aan de woning van zijn ex-vrouw en schopte daar de voordeur in.Hierna ontstond tussen de verdachte en de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw een worsteling. De verdachte is weer naar buiten gegaan en heeft vervolgens met een ijzeren staaf de ruit van de voordeur ingeslagen. Ook vernielde hij de spiegels van de auto van zijn ex-vrouw. De nieuwe vriend werd gewond aan zijn hoofd door het rondslingerende glas. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte is vanmiddag in vrijheid gesteld.

Man met kapot bierglas in gezicht gestoken

BERGEN OP ZOOM: De politie van Bergen op Zoom onderzoekt een incident van vannacht in een café op de Grote markt. Een 33-jarige man verklaart dat hij omstreeks 03.15 in het café op zijn rug werd getikt. Hij zag dat een man een bierglas stuk sloeg op de bar en daarmee vervolgens in zijn gezicht stak.Het slachtoffer heeft enkele krassen in het gezicht opgelopen en is daarvoor behandeld bij de huisartsenpost. De dader is er vandoor gegaan. Het zou gaan om een blanke man, circa 25 jaar oud. De politie stelt een nader onderzoek in.

Baldadige jongen aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 03.30 uur op het Sint Josephplein een 16-jarige jongen aangehouden die zich baldadig gedroeg. De jongen vond het nodig om een wegbewakingsbord weg te nemen.

Vernielingen en inbraak auto

STAMPERSGAT: Op de Fabrieksstraat is gisteren een blauwe bestelauto met een scherp voorwerp bekrast.Ook zijn er enkele deuken in het voertuig geschopt. De politie heeft een aangifte opgenomen.

In Oudenbosch werd vrijdagavond ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de West Vaardeke. Met een scherp voorwerp werd een portierslot geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd speler gestolen.

Mishandeling met gummiknuppel

OUDENBOSCH: De uitbater van een café aan de Fenkelstraat is vannacht bij het sluiten van de zaak omstreeks 03.00 uur door een man met een gummiknuppel op zijn hoofd geslagen. De aangever had een verwonding aan zijn linkeroog. Ook had de dader een rolluik van het café vernield. De aangever heeft geen idee over het motief van de dader. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in naar de dader.

Man bedreigt en mishandelt ex vrouw

SPRUNDEL: De politie heeft zaterdagmorgen in Sprundel een 30-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had ruzie gekregen met zijn 30-jarige ex-vrouw over de alimentatie.

Nadat de vrouw hun dochtertje in het kader van de bezoekregeling had afgeleverd, ontstond bij de auto ruzie. Hierbij beet de man met kracht in de linkerhand van de vrouw. Volgens de vrouw heeft hij haar ook in het gezicht geknepen en bedreigde hij haar door gebaren met de dood. De politie heeft de man aangehouden en in verzekering gesteld.

Courage project

ROOSENDAAL: In het kader van de intensieve controles op drugstoeristen heeft de politie vrijdagavond omstreeks 20.30 uur op de Boulevard twee Belgen aangehouden die ieder circa 6 gram hennep bij zich hadden. Zij wilden de drugs met hun auto naar België meenemen. De verdachten van respectievelijk 30 en 28 jaar uit Uccle hebben afstand gedaan van de softdrugs

Parkeerautomaat open gebroken

ROOSENDAAL Een parkeerautomaat in de laan van Brabant is de nacht van 3 op 4 oktober open gebroken. De schade bedraagt circa 11000 euro.

Aanrijding met letsel, automobilist rijdt door

ROOSENDAAL: Op de Raadhuisstraat te Roosendaal is de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.45 uur een 18 jarige man op zijn fiets aangereden door een tot nu toe onbekend gebleven bestuurder met zijn personenauto. De fietser had tengevolge van deze aanrijding een scheenbeenfractuur opgelopen en is opgenomen in het Franciscusziekenhuis te Roosendaal. Van de personenauto is de kleur bekend namelijk bordeauxrood. Bedoelde auto mist een buitenspiegel, die werd op de plaats van de aanrijding aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Binnenbrand

ROOSENDAAL: Zaterdagavond heeft een kleine binnenbrand gewoed in een pand aan de Boulevard. Het pand wordt niet bewoond maar is wel gemeubileerd. Een stoel is zwaar beschadigd. Volgens de brandweer is de brand aangestoken.

Vernieling auto carpoolplaats

ROOSENDAAL: Werd zondagmorgen melding gemaakt van een op de carpoolplaats nabij De Stok geparkeerde VW personenauto, welke geheel gesloopt bleek, portieren stonden open, alle ruiten waren vernield evenals het interieur. Verder was de auto rondom bekrast. Eigenaar is op de hoogte gesteld. Auto werd getakeld. Auto bleek al een week op de betreffende plaats te staan.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Een 19 jarige man uit Oudenbosch is op de Kloosterstraat te Roosendaal op zondag 5 oktober 2003 om 02.30 uur aangehouden voor rijden onder invloed in een auto. Hij blies op de ademanalyse 465 ug/l (toegestaan 220 ug/l). In overleg met de Officier van Justitie is besloten tot een transactie van EURO 290,- welk bedrag contant werd betaald.

Mishandeling

ROOSENDAAL: Op de Beryldijk te Roosendaal is zaterdagavond omstreeks 22.50 uur een 32 jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden terzake mishandeling van de ex-vrouw van haar vriend. De verdachte had een pluk haar met huid en al van het hoofd van het slachtoffer getrokken. De verdachte werd ingesloten. Ze is vandaag na verhoor omstreeks 13.20 uur in vrijheid gesteld.

Slingerende automobilist rijdt onder invloed

STANDDAARBUITEN / ROOSENDAAL: Een politieagente die vanmorgen op weg was naar het politiebureau in Bergen op Zoom, zag op de Rijksweg A-17 een man rijden die flink slingerde en daarmee voor zichzelf en andere weggebruikers een gevaar op de weg was. De agente hield de dronken bestuurder aan toen hij een sanitaire stop maakte op de parkeerplaats Spuitendonk. De verdachte blies 515 UGL (circa 1,2 promille). Hij, een 30-jarige Rotterdammer, verklaarde zijn gedrag door het feit dat hij vier breezers had gedronken en erg moe was. Hij was met maten uitgeweest in Rotterdam en had daarna eerst zijn drie vrienden afgezet

Bron: Willem van Hooijdonk