Gemeente Haarlem

6 oktober 2003
Diana Bakboord
023-5115684
183/2003
Gemeente Haarlem, sector Maatschappelijke Ontwikkeling

Persbericht

Gemeente Haarlem start project "Haarlem feliciteert"

Dinsdag 7 oktober vindt in het bedrijfsrestaurant van de Publieksdienst de officiële start van het project "Haarlem feliciteert" plaats. Centraal staan ouders van kinderen die één jaar zijn (geworden). Verschillende sprekers van verschillende organisaties, verzorgen een uitgebreide presentatie over de inhoud en de meerwaarde van dit project. Wethouder van het jeugdbeleid, Ton de Lange zal een samenwerkingsovereenkomst tekenen en tot slot het woord voeren.

Het project is tweeledig; Aan de ene kant wordt informatie aan ouders van jonge kinderen gegeven. Dit gebeurt onder andere aan de hand van een sociale kaart en een brochure waarin vermeld staat waarom een aantal voorzieningen zo belangrijk is voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Aan de andere kant kunnen ouders die daaraan behoefte hebben via een antwoordkaart in de brochure aangeven of zij deel willen nemen aan de programma's Home-Start of Stap-In. Home-Start biedt ondersteuning aan ouders van jonge kinderen die daarom vragen en Stap-In geeft voorlichting over voorzieningen in de wijk, waaraan ouders en kinderen kunnen deelnemen.

"Haarlem feliciteert" is een initiatief van de gemeente Haarlem en is in samenwerking met verschillende instellingen tot stand gekomen. Stichting Radius, Stichting Humanitas en Thuiszorg Zuid - Kennemerland zorgen voor de uitvoering van het project.

Noot aan de redactie

U bent van harte uitgenodigd om de presentatie bij te wonen. Daarnaast heeft u na afloop van de presentatie de mogelijkheid om interviews af te nemen.

Datum: Dinsdag 7 oktober
Tijd: 15.30 tot 16.45 uur
Locatie: "de Kroon" (bedrijfsrestaurant Publiekshal)
Adres: Zijlweg 1, Haarlem
U kunt zich melden bij de balie van de Publiekshal.

Programma:
15.30 - 16.00 uur Inloop
16.00 - 16.10 uur Opening en korte inleiding
16.10 - 16.30 uur Powerpointpresentatie over:
De rol van het consultatiebureau
Home-Start

Stap-In
16.30 - 16.40 uur Ondertekening samenwerkingsovereenkomst
16.40 - 16.45 uur Slotwoord wethouder jeugdbeleid Ton de Lange
16.45 - 17.30 uur Borrel

---- --