Versatel Telecom International NV


Versatel Nederland sluit overeenkomst met Telfort over mobiele dienstverlening

Versatel Nederland vanaf 2004 in staat om bedrijven en consumenten mobiele diensten aan te bieden

Amsterdam, 7 oktober 2003. Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft gesloten met Telfort voor de levering van mobiele diensten. Conform de overeenkomst zal Versatel mobiele diensten onder eigen merknaam aan haar klanten in Nederland gaan aanbieden. De diensten worden aangeboden volgens een zogenaamd `enhanced service provider' (ESP) model. Het ESP model betekent dat Telfort zorg draagt voor het volledige beheer en onderhoud van het mobiele netwerk inclusief bijbehorende diensten zoals voicemail en SMS en dat Versatel de beschikking krijgt over eigen SIMcards, zelf de factuur naar haar klanten stuurt en zorgt voor de klantenservice. Als onderdeel van de overeenkomst zijn Versatel en Telfort overeengekomen dat Versatel de mogelijkheid heeft om in de toekomst naar een Mobile Virtual Network Operator (MVNO) te migreren.

Versatel zal de komende maanden gebruiken om een dienstenpakket te testen. Versatel verwacht in de loop van het tweede kwartaal van 2004 de eerste commerciële diensten aan haar klanten in Nederland aan te kunnen bieden.

Raj Raithatha, Chief Executive Officer van Versatel, verklaarde: "Versatel is enthousiast over de samenwerking die we met Telfort aangaan voor mobiele dienstverlening in Nederland. Een mobiel aanbod was de enige ontbrekende schakel in ons product portfolio en we hebben dan ook ruim de tijd genomen om de juiste manier te bepalen hoe deze markt in te gaan. In Telfort hebben we een sterke en flexibele partner gevonden die ook nog eens over een van de kwalitatief hoogwaardigste mobiele netwerken in Nederland beschikt. Deze nieuwe product introductie stelt ons in staat om onze positie als vaste netwerk aanbieder verder te optimaliseren en om daadwerkelijk de volwaardige toonaangevende aanbieder voor alle telecommunicatie behoeften van onze klanten in Nederland te zijn."

Ton aan de Stegge, Chief Executive Officer van Telfort, lichtte toe: "Wholesale mobiele dienstverlening is een van de kernactiviteiten van het nieuwe Telfort en we zijn dan ook de toonaangevende aanbieder op dit gebied in Nederland. We zijn zeer verheugd dat we een van de grootste telecombedrijven van Nederland als klant kunnen verwelkomen. Versatel is een bedrijf dat van nature bij ons past, concurrent van de voormalig monopolist en altijd `eager' om net iets sneller en slimmer dan de concurrentie te zijn. We zijn er trots op dat we naast de twee huidige grote wholesale klanten nu ook Versatel kunnen verwelkomen."


-EINDE-

Versatel Nederland B.V. is onderdeel van Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA). Versatel heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in haar thuismarkten in de Benelux en Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt ruim 1 miljoen klanten en 1.469 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.com of http://www.versatel.nl.



Versatel Telecom International NV