Eemland zuid 09.00 uur

Utrecht 07-10-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Collecteren
AMERSFOORT Op maandag 6 oktober werd een jongetje aangehouden voor het illegaal collecteren.

Rond 22.00 uur was een 13-jarige jongen uit Amersfoort aan het collecteren op de Kastanjestraat. De jongen belde bij woningen aan en vertelde voor een school aan het collecteren te zijn. Hij liet daarbij een inschrijfformulier zien. Bewoners vertrouwden het niet, o.a. omdat er meerdere typefouten in het formulier zaten. Zij belden de politie.

Politiemensen controleerden de jongen en hij gaf direct toe dat het geld niet voor een goed doel was bestemd. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat de school en de straat waar de school aan zouden liggen in het geheel niet bestonden. Op het formulier stonden in totaal bedragen voor meer dan 100,- vermeld. De jongen verklaarde samen te werken met twee andere jongens en hen het opgehaalde geld te hebben gegeven. Hij bleek inderdaad geen geld bij zich te hebben. Naar de twee andere verdachten wordt een nader onderzoek ingesteld.

Winkeldiefstal
AMERSFOORT / LEUSDEN Op maandag 6 oktober werden meerdere personen betrapt op winkeldiefstal.

Rond 16.25 uur zag het personeel van een winkel aan het Euterpeplein in Amersfoort dat een man een fles sterke drank onder zijn trui stopte en de winkel uitliep. De verdachte, een 27-jarige man uit Amersfoort, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Hij bekende de diefstal te hebben gepleegd. Hij kreeg een boete van 115,-.

Rond 17.00 uur werd een 43-jarige vrouw uit Amersfoort in een winkel aan T Erf in Leusden betrapt op de diefstal van een trui. Zij werd aangehouden. Bij haar verhoor bekende zij de diefstal. Zij bleek al eerder voor winkeldiefstal te zijn aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Auto uit de bocht
LEUSDEN Op maandag 6 oktober botsten twee autos op elkaar.

Rond 14.35 uur reed een 21-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg over de Heiligenbergerweg, komende uit de richting van de Groene Zoom en gaande in de richting van Amersfoort. In een bocht brak de achterzijde van zijn auto uit en kwam hij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar botste hij tegen een 64-jarige automobilist uit Leusden.

De Leusdenaar klaagde over pijn in zijn nek, maar vond de komst van een ambulance niet nodig. Hij zou zich onder doktersbehandeling stellen. Beide autos moesten worden weggesleept.