RTV West

De Nieuwe Stad Prijs 2003 bij TV West


1 oktober 2003

Vanaf dinsdag 7 oktober zijn bij TV West vijf portretten van de genomineerde projecten voor De Nieuwe Stad Prijs 2003 te zien.

De Nieuwe Stad Prijs is in 1996 ingesteld door de gemeente Den Haag als blijk van waardering voor de betrokkenheid van Haagse burgers en organisaties bij de stedelijke vernieuwing van Den Haag.

De vakjury van De Nieuwe Stad Prijs 2003 heeft uit alle inzendingen vijf projecten genomineerd. Aan de hand van de motivering van deze vakjury, onderzoeken de programmamakers Renate van der Zee en Marco de Vries de vijf nominaties in al hun facetten. Daarbij spreken zij met de architecten, de bewoners en het publiek, en brengen zij de projecten in hun volle glorie in beeld.

De projecten, in volgorde van uitzending zijn:

Dinsdag 7 oktober: Singels in Ypenburg:
Op de Vinex-locatie Ypenburg is een zeer gevarieerd woongebied gerealiseerd, dat qua uitstraling de concurrentie met andere Haagse wijken moeiteloos aankan.

Dinsdag 14 oktober: Ouderenwoningen aan de Marterrade: Deze moeizaam gerealiseerde combinatie van wonen en zorg - ook voor de mensen uit de buurt - verdient navolging; ook elders in de stad.

Dinsdag 21 oktober: Winkelcentrum Leyweg:
De grote betrokkenheid en de forse investering van vele partijen getuigen van geloof in de toekomst van Den Haag-Zuidwest.

Dinsdag 28 oktober: Koekamp:
De belangrijkste openbaar vervoersentree van Den Haag heeft hiermee de grootstedelijke allure gekregen die bij deze unieke plek past.

Dinsdag 4 november: Centre Court:
In dit verzorgde complex op een gezichtsbepalende plek in het Beatrixkwartier is een veelbelovende combinatie van wonen, werken en verblijven gerealiseerd.

De Nieuwe Stad Prijs 2003: dinsdag 7 oktober t/m dinsdag 4 november, aansluitend op het TV West Nieuws.


1 oktober 2003
89.3 Radio West stort zich in het Leidens Ontzet

16 september 2003
Westpop live bij TV West