De Unie


Uitzendbureaus: opnieuw CAO overleg

7 oktober 2003 - De werkgeversvereniging (ABU) heeft ons onlangs uitgenodigd voor nieuw overleg over de CAO voor vaste medewerkers van uitzendbureaus. Aanleiding is onze succesvolle handtekeningenactie.

Na het vastlopen van het CAO overleg hebben wij (en FNV Bondgenoten en de CNV Bedrijvenbond) zeer veel uitzendbureaus door het hele land bezocht. Met vele intercedenten, vestigingsmanagers en werknemers van hoofdkantoren hebben we gesproken over het eindbod van de werkgevers en de situatie in de sector. Tevens hebben we gevraagd ons via een handtekening te ondersteunen. Vrijwel overal troffen we eenzelfde beeld aan: lage bezetting, hoge werkdruk en verontwaardiging over het minimale eindbod van de werkgevers. De meesten waren dan ook bereid om onze actie middels een handtekening te ondersteunen. De actie heeft uiteindelijk maar liefst 3000 handtekeningen opgeleverd. En nog steeds komen er handtekeningen binnen.

Op 8 september jl. hebben we de handtekeningen aangeboden aan de voorzitter van de ABU, de heer Kamps. Elke handtekening hebben we vergezeld door een pingpong balletje. Met deze actie hebben we er bij de werkgevers erop aangedrongen het overleg over een CAO opnieuw te openen. Vanuit werkgeverszijde is positief op de actie gereageerd. De werkgevers nemen de actie serieus en willen een ultieme poging doen om alsnog een CAO-resultaat te bereiken. Hieruit mogen we concluderen dat er ruimte is om te onderhandelen over een beter resultaat dan nu op tafel ligt.

Naar verwachting zal het overleg over de CAO eind oktober plaatsvinden. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de verdere ontwikkelingen,

Met vriendelijke groet,

Peter Roos
bestuurder

* Intropagina Uitzendbranche

dinsdag, 7 oktober 2003