Stad Utrecht 09.40 uur

Utrecht 07-10-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Valse parkeerkaartjes
UTRECHT De politie heeft twee personen aangehouden voor het gebruiken van valse parkeerkaartjes.

Naar aanleiding van binnen gekomen informatie is de afdeling Parkeren extra scherp gaan controleren op het gebruik van valse of vervalste parkeerkaartjes. Tot nu toe werden twee bestuurders aangehouden en kregen een bekeuring van 220,=. Ook in de toekomst zullen parkeercontroleurs scherp gaan controleren op valse parkeerkaartjes.

Bestuurder onder invloed
UTRECHT Op de Emmalaan heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist over de Maliebaan rijden. De uitlaat van het voertuig hing los waardoor hij over de grond schuurde. Tevens bleek één achterlicht niet te werken.

Op het moment dat de agente de 20-jarige bestuurder uit Zeist aanspraken, roken zij een sterke alcohollucht. Na een blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek hij 770 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Het rijbewijs van de Zeister werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Bij een winkel aan de Zamenhofdreef heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van diefstal.

Omstreeks 17.20 uur werd de politie naar de winkel gestuurd. Ter plaatse troffen zij een 44-jarige winkeldief aan. Hij was inmiddels aangehouden door medewerkers van de winkel. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de dief voor een aantal andere feiten nog een week te goed had. Hierop werd de man voor de tweede maal aangehouden en ingesloten.

Straatroof
UTRECHT Op de Oude Liesbosweg vond maandagmiddag een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 19-jarige moeder uit Utrecht wilde omstreeks 16.15 uur haar tas op de kinderwagen zetten om haar kind even eten te geven. Op dat moment kwam van achteren een man aanfietsen die de tas van het slachtoffer weggriste.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.