Gemeente Eijsden

Financiële ondersteuning voor langdurge minima
Klein extraatje

In het kader van het gemeentelijk inkomens-beleid heeft het gemeentebestuur van Eijsden besloten om eenmalig een extra bedrag ter aanvulling van het sociaal minimum beschikbaar te stellen voor de langdurige minima zonder arbeidsmarktperpectief.

Deze bijdrage is bestemd voor personen met een inkomen op het niveau van de toepasselijke bij-standsnorm. Dus niet alleen personen met een bijstandsuitkering, maar ook personen met een uitkering/inkomen op het niveau van de toepas-selijke bijstandsnorm kunnen voor die bijdrage in aanmerking komen.

Voorwaarden
Om in aanmerking te kunnen komen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. De belang-rijkste voorwaarden zijn dat de personen een ononderbroken periode van zestig maanden een inkomen hebben dat niet hoger is dan de bijstands-norm en welke gedurende die periode zelfstandig woonachtig zijn en geen in aanmerking te nemen vermogen hebben als bedoeld in de Algemene bijstandswet.

Peildatum
Als peildatum geldt 1 januari 2003. Dit betekent dat degenen die in aanmerking wensen te komen al vanaf 1 januari 1998 ononderbroken een inkomen hebben ontvangen op bijstandsniveau en die periode ook zelfstandig woonachtig zijn geweest.

De eenmalige bijdrage bedraagt:

* voor gezinnen: 225,00;

* voor alleenstaande ouders: 200,00

* voor alleenstaanden: 160,00.

Degenen die een bijstandsuitkering ontvangen en die voldoen aan de voorwaarden om voor de bijdrage in aanmerking te komen, zullen automatisch de bijdrage in de maand oktober ontvangen.

Aanvragen
Personen die geen bijstandsuitkering ontvangen maar een inkomen hebben op bijstandsniveau kunnen dus eveneens een bijdrage aanvragen. Hiertoe is een aanvraagformulier beschikbaar bij het bureau sociale zaken. Aanvragen moeten vóór 15 november 2003 worden ingediend.

Informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Zeegers van het bureau sociale zaken. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer (043) 409 52 18.