Productschap Wijn

Nieuws

Persberichten Informatiebureau voor Duitse Wijnen

Persberichten

oktober 2003

Riesling & Co op 23/09/2003 groot succes

Dinsdag 23 september j.l. vond de proeverij Riesling & Co plaats in de Heerlijckheijd van Ermelo. Maar liefst 60 Duitse topproducenten hadden de eer en het genoegen hun aanbod van meer dan 300 wijnen voor te stellen. De aanwezige producenten kwamen uit de volgende regios: Ahr, Mosel-Saar-Ruwer, Rheingau, Nahe, Rheinhessen, Franken, Pfalz en Baden.

De pers mocht de spits afbijten, waarna de deuren tevens geopend werden voor handelaren, gastronomen, sommeliers, vinologen en hotelscholen. De opkomst overtrof alle verwachtingen! Het Duitse Wijninstituut in samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn mocht maar liefst 300 professionals verwelkomen.

s Middags werd het buffet geopend, waar alle genodigden de kans kregen om op ontdekkingsreis te gaan naar de ideale harmonie tussen Duitse wijn en gerechten.

De consumenten hadden tevens de gelegenheid om deze unieke proeverij te bezoeken, en daar werd gretig gebruik van gemaakt. 180 geïnteresseerden hadden zich ingeschreven, het aantal bezoekers overschreed ruim de drempel van 200 aanwezigen.

De proeverij mag een groot succes genoemd worden. Niet alleen de pers en professionals blijken meer en meer overtuigd te zijn dat Duitse wijnen fascinerend, veelzijdig en steeds verrassend zijn, ook de consument heeft ontdekt dat er de laatste jaren heel wat veranderd is in het Duitse wijnlandschap.

Ook volgend jaar zal er weer een groots evenement plaatsvinden. Tot dan !

Nieuw boek "Duitse Wijnen", geschreven door Rudolf Pierik

Ondanks het feit dat er in Duitsland zeer aantrekkelijke wijnen gemaakt worden, die zich kunnen meten met de grote der aarde, was er tot voor kort geen recent Nederlands wijnboek over Duitse wijnen te verkrijgen. De gelauwerde auteur Rudolf Pierik heeft, in samenwerking met Kosmos Z&K Uitgevers BV, het initiatief genomen om hier verandering in te brengen.

Rudolf Pierik geeft in Duitse Wijnen een volledig overzicht van de 13 Duitse wijnbouwgebieden. Hij besteedt tevens aandacht aan de geschiedenis van de Duitse wijnbouw, de verschillende druivenrassen en de bijzondere wijnen, zoals mousserende, biologische en dessertwijnen. Een lijst met specifieke Duitse wijntermen en belangrijke naslagwerken maken het boek compleet.

Tijdens de proeverij Riesling & Co, die plaatsvond in de Heerlickheijd van Ermelo op dinsdag 23 september j.l., heeft Rudolf Pierik het eerste exemplaar officieel overhandigd aan de Duitse ambassadeur de heer Duckwitz. Dit met aanwezigheid van maar liefst 300 professionals die deze unieke proeverij bezochten.

Voor de geïnteresseerde lezer is een kortingsbon van 3,50 Euro ter beschikking gesteld. Bij inlevering van deze bon betaalt de koper 15,00 Euro i.p.v. 18,50 Euro. Deze bon is geldig tot 31 december 2003 en is aan te vragen bij het Informatiebureau voor Duitse Wijn.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Kosmos Z&K Uitgevers BV

Maliebaan 74

3581 CV Utrecht

Tel.: 030-234 92 11

Fax: 030-234 9247

E-mail: info@kosmoszk.nl

www.kosmoszk.nl

www.duitsewijn.nl

Informatiebureau voor Duitse Wijn

c/o Primal

Verlengde Poolseweg 34-46

4818 CL Breda

Tel.: 076 52 44 680

Fax: 076 52 45 010

E-mail : info@duitsewijn.nl

www.duitsewijn.nl


Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum