Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



Onderwerp : verkeersveiligheid krijgt extra aandacht.



De politie in Brummen en Eerbeek blijft aandacht voor de veiligheid in het verkeer vragen. Zeker nu de donkere en natte maanden zijn begonnen, waarin het zien en gezien worden erg belangrijk is, wordt middels politiecontroles extra aandacht aan dit onderwerp besteed.


Het gaat hierbij niet alleen om schoolgaande en huiswaarts kerende scholieren, maar ook om fietsers die 's avonds sportlocaties bezoeken. Naast de verlichting kan het dragen van lichte/reflecterende kleding de veiligheid van fietsers (in het buitengebied) vergroten.


Een veel voorkomende overtreding en irritatie in het verkeer vormen scholieren die met meer dan twee naast elkaar fietsen. Ze zijn al zo breed door hun tassen!


Ook vraagt de politie aandacht voor het veilig vervoer van kleine kids naar de basisscholen. Bij een onlangs gehouden controle bleek dat het merendeel van de ouders nog steeds niet inziet dat kinderen die los in de auto vervoerd worden gelanceerd worden als er een noodstop gemaakt moet worden.


De politie in Brummen heeft naar aanleiding van klachten de laatste tijd een aantal bromfietsen naar het bureau gehaald en gecontroleerd op snelheid en geluid. De meeste meldingen gingen over het geluid wat de tweewielers produceren en naast enkele bekeuringen blijft de politie op overtreders letten.


Voor alle controles geldt: een gewaarschuwd mens telt voor twee !


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --