Aladdin introduceert Anti-Spam-module voor eSafe4

17 technieken geïntegreerd voor de bestrijding van 'spammende' internetwormen

IJsselstein, 7 oktober 2003 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet-content, brengt een Anti-Spam-module op de markt, die geïntegreerd wordt in eSafe4. Deze internetbeveiligingssoftware beschikt nu over 17 verschillende methodes om spam te detecteren.

Nu spam steeds vaker het directe gevolg is van computerwormen, is de behoefte aan zowel een proactieve gateway-bescherming alsook een anti-spam-dienst groter dan ooit. Naast real-time black listing, DNS lookup (het vergelijken van de URL-naam met het IP-adres wat daarbij hoort), anti-relay (het verhinderen dat e-mails verder geleid worden), anti-spoofing (het verhinderen van e-mail-header-vervalsing), het blokkeren van cookies en het filteren op sleutelwoorden, biedt eSafe4 nu ook:


- Het vergelijken van URL's in de body van e-mails met een database die over meer dan 18 miljoen geclassificeerde websites beschikt.
- Een database met meer dan drie miljoen verschillende spam-berichten, die continu wordt geactualiseerd.
- De optie om spam-management te laten afhandelen door willekeurige werknemers in plaats van door IT-personeel.

Shimon Gruper, CTO van de eSafe-businessunit van Aladdin: "Onze klanten geven aan dat eSafe hen 100% bescherming heeft geboden tegen de laatste golf nieuwe wormen, waaronder het Swen.A-virus. Daarnaast hebben wij wereldwijd bètatesters de anti-spam-service laten testen. Zij rapporteerden geen enkele foutieve spam-melding en gaven aan dat eSafe zeer eenvoudig te beheren is. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat onze combinatie van technieken een zeer krachtige oplossing is om spam effectief te weren."

Een whitepaper over spam is beschikbaar via http://www.esafe.com/pdf/esafe/esafe_antispam_whitepaper.pdf

Aladdin
Aladdin Knowledge Sytems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com.