Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


7 oktober 2003



't Harde, Elburg, Nunspeet - Diefstal uit auto's
Op maandagmiddag 6 oktober deden een tweetal personen uit 't Harde aangifte van diefstal uit hun auto. De auto's stonden geparkeerd aan de Hertog Karelweg (eigenaar 43 jarige vrouw) en de Houtrustweg (eigenaar 43 jarige man). De diefstallen uit de auto zijn gepleegd tussen zondagavond 23.30 uur en maandagochtend 06.30 uur. Een van de auto's was vermoedelijk niet afgesloten en uit deze auto is een autoradio ontvreemd. Bij de andere auto was een deur geforceerd. Uit deze auto is een autoradio/cd-speler ontvreemd. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.
In Elburg werden in de nacht van maandag op dinsdag vanuit twee geparkeerde auto's goederen ontvreemd. Uit een geparkeerde auto aan de Aperlohoeve werd een autoradio ontvreemd. Uit een geparkeerde auto aan de Wimpel werd een memorecorder ontvreemd. In beide gevallen werd een ruit ingeslagen om binnen te komen.
Ook in Nunspeet werden in de nacht van maandag op dinsdag een aantal auto"s opengebroken. De politie kreeg dinsdag vijf aangiften binnen van inbraken uit auto's die geparkeerd stonden aan de Jos Lussenburg laan, De Savernin Lohmanstraat, Mauvekant, Ben Vliegerstraat, Albert Neuhuyslaan. Om binnen te komen werd het slot van een portier vernield of een ruit ingeslagen. Uit de auto's werden de radio -CD-spelers weggenomen.
De politie op de NW Veluwe voert sinds juni van dit jaar een actie tegen het laten liggen van waardevolle goederen in geparkeerde auto's .
Onder het motto 'Niets er in . Niets er uit' bevestigt de politie flyers achter de ruitenwissers van geparkeerde auto's, om zo de automobilisten te bewegen geen waardevolle goederen in hun auto achter te laten...



Vaassen - gestolen vrachtauto aangetroffen

De politie heeft dinsdagochtend na een melding op het industrieterrein Eekterveld in Vaassen, een gestolen vrachtwagen aangetroffen. De vrachtwagen werd het afgelopen weekeinde in Apeldoorn ontvreemd en was geladen met pluche beesten en grote en kleine "laven". De goederen waren niet meer in de vrachtwagen aanwezig De schade is nog niet vastgesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --