Gemeente Ede

Tussentijdse evaluatie na één jaar
Jongerencentrum PepTalk slaat aan bij de Edese jeugd

Jongerencentrum PepTalk heeft in het eerste jaar van zijn bestaan ruim 125 bezoekers per week getrokken met activiteiten als `after school chill`, optredens van bandjes, discoavonden, thema-avonden, speciale activiteiten voor meiden, cursussen en discussie bijeenkomsten.

De twee jongerenwerkers en beheerders en ruim 25 enthousiaste vrijwilligers kijken tevreden terug op het eerste jaar PepTalk. Veel jongeren hebben inmiddels de weg naar het centrum gevonden en een deel bezoekt het centrum regelmatig.

SOE
De gemeente Ede heeft in 2002 het initiatief genomen om voor 3 jaar een jongerencentrum te starten aan de Peppelensteeg in gebouw de Kei. Welstede heeft de uitdaging op zich genomen om het jongerenwerk in dit centrum vorm te geven. Het geld voor deze driejarige pilot is afkomstig uit het Stedelijk Ontwikkelingsprogramma Ede (SOE).

Voor en door jongeren
Het doel van het jongerencentrum is het vormgeven van een continu en gevarieerd programma voor - en in samenspraak met - jongeren van 12 tot 23 jaar. De gemeente Ede heeft in 2000 een groot onderzoek onder jongeren gehouden (jeugdmonitor). Hierdoor bestond bij de start van het jongerencentrum een goed beeld van waar jongeren behoefte aan hebben.

Doelen
PepTalk heeft zichzelf naar aanleiding van de ervaringen in het startjaar een aantal doelen voor het komende jaar gesteld:
* Het bereiken van verschillende doelgroepen binnen de jongerencultuur;

* Het opzetten van samenwerking met andere organisaties die zich bezig houden met jongeren en kijken waar samenwerking mogelijk is;
* Het uitbreiden van het activiteitenaanbod aan de hand van wensen van jongeren.

Open dag
Het jongerencentrum organiseert een open dag voor iedereen die eens kennis wil maken met PepTalk maar niet tot de doelgroep behoort. Deze dag vindt plaats op 3 november van 20.00 tot 22.00 uur. Op deze avond zijn er korte presentaties van onder andere een dj, breakdance en een band. Daarnaast wordt er een video getoond, is er een foto-impressie van de activiteiten het afgelopen jaar en zijn alle medewerkers aanwezig voor het beantwoorden van vragen.