Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (7/10)

Bergen op Zoom, dinsdag 7 oktober 2003

Laatste nieuws
16-jarige jongen uit Roosendaal vermist

ROOSENDAAL: Sinds dinsdagmorgen wordt de 16-jarige Pim van Oosterhout uit Roosendaal vermist. Op grond van een brief, die de jongen voor zijn ouders heeft achtergelaten, wordt gevreesd voor het welzijn van de jongen. Diverse familieleden, vrienden en klasgenoten van Pim doen hun uiterste best de politie te helpen bij de opsporing. Pim zit in de vierde klas van de HAVO op het Gertrudiscollege. De politie hoopt dat mensen, die meer weten over de huidige verblijfplaats van Pim, contact willen opnemen met de politie van team Bovendonk via telefoonnummer 0900-8844.

Dodelijk ongeval maandagavond

BERGEN OP ZOOM: De politie weet nog niet wat de exacte toedracht is geweest rond het eenzijdige verkeersongeval, dat maandagavond omstreeks 20.30 uur plaatsvond aan de Huijbergsebaan en waarbij een 53-jarige man uit Azerbeidjaan om het leven kwam. De overige inzittenden van de auto waren een 17-jarige, een 20-jarige, een 21-jarige en een 25-jarige man, allen van Azerbeidjaanse of Russische afkomst. Zij zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

Diefstal snorfiets

BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag 6 oktober werd op het Tuinderspad in Bergen op Zoom een snorfiets weggehaald, toen de 30-jarige eigenaar even bij de huisarts moest zijn en zijn voertuig onafgesloten tussen twee fietsen had gestald. Vanuit de wachtkamer hoorde hij dat de snorfiets gestart werd. Toen hij buiten kwam, zag hij de ongeveer 15-jarige mannelijke dader op zijn snorfiets wegrijden. De waarde van de snorfiets bedraagt circa 900 euro.

Inbraak in caravans

HOOGERHEIDE: Een 49-jarige Rotterdammer heeft aangifte gedaan van inbraak in een tweetal caravans, die schuin tegenover elkaar gestald staan op een camping aan de Groene Papegaai. Het betreft de enige twee caravans die nog over zijn op deze lokatie, omdat hier nieuwe bungalows worden gerealiseerd. De inbraken hebben plaatsgevonden in de nacht van zondag op maandag. Uit beide caravans werden tuinstoelen, tuintafels, kookplaten en koelkasten ontvreemd. De daders kwamen de caravans binnen door het forceren van respectievelijk een raam en een deur.

Drugstoeristen aangehouden

OSSENDRECHT: Bij een verkeerscontrole op Rijksweg A4 heeft de politie maandagmiddag twee Belgen uit Pepingen en Halle van respectievelijk 31 en 33 jaar aangehouden, die in het bezit waren van 35 gram softdrugs. Na het betalen van een boete van 260 euro mochten de Belgen hun weg vervolgen.
Tijdens dezelfde controle werd een 24-jarige Fransman uit Bruay sur L`Escaut aangehouden, die maar liefst 1100 gram softdrugs in zijn auto vervoerde. Omdat betrokkene de opgelegde boete van 2100 euro niet direct kon voldoen, werd de auto ingenomen.

Woninginbraak

ROOSENDAAL: Maandag werd op klaarlichte dag ingebroken in een bovenwoning aan de Breitnerlaan. De toegangsdeur tot de woning werd vermoedelijk met een koevoet opengebroken. Uit de woning werden diverse spullen weggenomen, waaronder een kluis met inhoud, een fotocamera en sierraden. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Tevens zal een sporenonderzoek worden verricht.

Diefstal motorfiets

ROOSENDAAL: Maandagmorgen werd tussen 9.00 en 10.00 uur aan de Dr. van Dregtstraat een gloednieuwe motorfiets van het merk Suzuki (GSX R1000) weggenomen. De waarde van het voertuig bedraagt zon 16.000 euro. De ketting waarmee de motor verankerd was aan het fietsenrek, werd doorgeslepen of doorgeknipt.

Inbraak in sportcentrum

ROOSENDAAL: Maandagavond werd bij de politie aangifte gedaan van de inbraak in de kantoorruimte van een sportcentrum in Roosendaal, die vrijdagavond tussen 22.45 en 23.00 uur plaatsvond. Een onbekende man wist zich, onder het toeziend oog van een beheerder en diverse gasten, toegang te verschaffen tot het kantoor. Er werden een videocamera, fotocamera en een geldbedrag weggenomen, met een totale waarde van ruim 1.500 euro.

Bromfietscontrole

ROOSENDAAL: Dinsdagmorgen werd tussen 7.30 en 9.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Heirweg, Wouwbaan en Burgemeester Schneiderlaan.
Van de 50 bromfietsers waarvan het voertuig werd gecontroleerd, ontvingen er 17 een bekeuring. 14 bromfietsen overschreden de wettelijke toegestane 0.5 KW (een tweetal bromfietsen overschreed zelfs de 2.0 KW!). Op een bromfiets ontbrak de gele plaat en twee bromfietsers reden zonder bromfietscertficaat

Politie rondt technisch onderzoek naar beschoten bus af

ROOSENDAAL: Donderdagavond 2 oktober kregen op de rijksweg A58 een 37-jarige taxichauffeur en zijn twee passagiers de schrik van hun leven, toen het busje, waarin zij zich bevonden, volgens de verklaring van de chauffeur beschoten werd vanuit een personenauto, die hen inhaalde. Een zijruit van het busje sneuvelde. Politiemensen van de unit Forensisch en Technisch Onderzoek hebben onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek is vandaag gebleken dat er in de bus geen andere beschadigingen zijn aangetroffen, die er op zouden kunnen duiden dat er geschoten is. Wat het gat veroorzaakt heeft, is niet bekend, want er is ook geen steentje of iets dergelijks in de taxibus aangetroffen. Omdat nadere gegevens over de vermoedelijke daders ontbreken, heeft de politie het onderzoek hiermee voorlopig moeten afsluiten.

Bron: Manon Ostendorf