Provincie Friesland

Nummer: 204/ItV
Datum: 8 oktober 2003

Provincie krijgt externe commissie voor bezwaar- en beroepschriften

DE PROVINCIE FRYSLÂN KRIJGT EEN EXTERNE COMMISSIE VOOR BEZWAAR- EN BEROEPSCHRIFTEN. HET VOORNEMEN EEN DERGELIJKE COMMISSIE IN TE STELLEN, WORDT IN HET BESTUURSAKKOORD 2003-2007 VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN GENOEMD. NAAST BEZWAAR- EN BEROEPSCHRIFTEN KRIJGT DE COMMISSIE, DIE PER 1 JANUARI 2004 MOET BESTAAN, OOK DE TAAK OM KLACHTEN OVER DE MANIER WAAROP DE PROVINCIE ZICH TEGENOVER DE BURGER HEEFT GEDRAGEN, TE BEHANDELEN.

Met de instelling van een externe commissie wil de provincie een meer onafhankelijke advisering voor bezwaren, beroepen en klachten in het leven roepen. Tot nu toe werkt de provincie met een interne bezwaarschriftencommissie.
In plaats van meerdere verordeningen voor verschillende procedures, willen Gedeputeerde Staten één verordening voor alle procedures voor bezwaar, beroep, geschillen en klachten. Dit vergroot de externe en interne bekendheid en GS verwachten dat dit de kwaliteit van bestuur ten goede komt.

De provincie Fryslân kent al een volledig externe commissie voor de behandeling van ambtenarenzaken. Deze bestaat uit vijf externe leden en wordt opgenomen in de nieuwe externe commissie. De commissie zal in ieder geval in twee kamers worden opgedeeld: één algemene en één voor ambtenarenzaken. De nieuwe commissie zal in totaal elf leden krijgen.

Voor informatie over dit persbericht kunt u bellen met Communicatie en Externe Betrekkingen van de provincie Fryslân, tel. nr. 058 - 292 5735
Dit persbericht is ook te vinden via internet, www.fryslan.nl

---- --