Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Grote belangstelling voor Dag van de warme bakker 2003

15-09-2003

Circa 1.200 bakkers haken in op de Dag van de warme bakker

De belangstelling voor de Dag van de warme bakker is groot. Tot nu toe zijn er circa 1.200 warme bakkers en banketbakkers die met activiteiten inhaken op de Dag van de warme bakker op woensdag 8 oktober. Dat zijn er circa 10 % meer als vorig jaar. De Dag van de warme bakker wordt voor de vierde keer georganiseerd.

Medio augustus heeft de Commissie Detailhandel Brood en Banket van het HBD / HBA een mailing verstuurd naar de warme bakkers en banketbakkers met daarin een bestelformulier voor een promotiepakket voor de Dag van de warme bakker. Het pakket bestaat uit posters, deelnamekaartjes voor een landelijke publiekswedstrijd, een brochure, ballonnen en een kleurplaat. Tevens kunnen bakkers een vernieuwde handleiding opvragen met daarin tips en adviezen voor het organiseren van activiteiten. Zo kan een rondleiding in de bakkerij (kijkje achter de schermen) worden georganiseerd, maar ook proeverijen, wedstrijden, demonstaties en speciale aanbiedingen. Commerciële partijen zoals het Echte Bakkersgilde, Heerlijk & Heerlijk, De Gebackerij en de Ambachtsbakkers doen volop mee met eigen activiteiten.

Radiospots
Vanaf 30 september wordt de Dag van de warme bakker gepromoot met circa 400 radiospotjes op Sky Radio, 3 FM en commerciële regionale zenders. Met de Dag van de warme bakker wil de organisatie aandacht vragen voor het bakkersambacht, extra klanten genereren en de jongere doelgroep aanspreken om te kiezen voor het bakkersvak. Veel warme bakker en banketbakkers besteden op de Dag van de warme bakker extra aandacht aan speculaas.

www.warmebakkers.nl
Op de consumentensite www.warmebakkers.nl is uitgebreide informatie te vinden van de Dag en een volledig overzicht van alle deelnemende bakkers en hun activiteiten. Daarnaast biedt de site voor consumenten achtergrondinformatie over de landelijke prijsvraag, werken in het bakkersvak, recepten en links. Consumenten kunnen via de site rechtstreeks deelnemen aan de landelijke publiekswedstrijd. Bakkers kunnen nog een promotiepakket bestellen via telefoonnummer 0591 55 46 28 (zolang de voorraad strekt).