Gemeente Aa en Hunze



29 september 2003 tot en met vrijdag 3 oktober 2003 de volgende
* Hagenend 3, Anderen,W. Speulman, gedeeltelijk vernieuwen/veranderen woongedeelte

* Schoolstraat 28, Annen,W. van Boven, oprichten buitensauna
* Dorpsstraat 20, Gasselte,J.Vos, plaatsen zwembad,
* Anloerweg 4, Annen,J.P.Westerhof, veranderen woning.
* Hoofdstraat 66, Gasselternijveen, A.L.Beving, plaatsen paardenstal.,

* Oelenboom 10, Gieten,gemeente Aa en Hunze, plaatsen buitenkozijn
* De Hoorns 25, Rolde,R. Malcolm, oprichten woning

In de week van maandag 22 september 2003 tot en met vrijdag 26 september 2003 is de volgende aanvraag om bouwvergunning binnengekomen:

* Grote Brink 3a Rolde,J.v.d.Scheer, gedeeltelijk veranderen woning
* Veenakkers 58, Gieterveen,M. Krul, slopen dak + gedeelte binnenmuren
29 september 2003 tot en met vrijdag 3 oktober 2003 de volgende aanvragen om bouw- en sloopvergunningen zijn verleend.
* Polderweg 7, Annerveenschekanaal,H. Eleveld, oprichten garage (verz. 03-10-03)

* Asserstraat 23, Rolde,Accare Locatie 't Ruige Veld, gedeeltelijk veranderen woonunits (verz. 01-10-03)

* Wolvenveen 14, Rolde,A.A. Grummel, vergroten woning (verz.
01-10-03)

* Stationsstraat 1, Gasselte,P. Appeldoorn, vergroten garage (verz.
01-10-03)

* Schaapstreek 15, Eext,G. Harms, oprichten droogloods(verz.
02-10-03)

* Julianalaan 5, Gasselte,G. Tammenga, oprichten schuurruimte (verz.
03-10-03)

VERLEENDE SLOOPVERGUNNINGEN

* Greveling 139, Annerveenschekanaal,Gemeente Aa en Hunze, slopen dorpshuis (verz. 01-10-03)
Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Tevens kan binnen die termijn en nadat een bezwaarschrift is ingediend bij de voorzieningenrechter te
* Greveling 187, Annerveenschekanaal,P. Karmelk, gedeeltelijk vergroten woning

* Ruiterweg 17, Schipborg,H. Tuinman, gedeeltelijk vergroten woning
* Brinkstraat 19, Anloo, H. Top, vergroten woning
* Liesterkrallen 3, Gieten,E. Wierda, vergroten woning Deze bouwplannen liggen van donderdag 9 oktober 2003 ltot en met woensdag 5 november 2003 ter inzage bij de receptie van het OPENBARE RAADSVERGADERING
Op woensdag 22 oktober 2003 om 19.30 uur, zal in de raadzaal van de gemeente Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten de vergadering van de raad worden gehouden. Tijdens deze vergadering zullen de volgende onderwerpen worden behandeld:

AGENDA:

1. Opening;

2. Vragenronde raadsleden;

3. Vaststelling agenda:

4. Vaststelling verslag raadsvergadering d.d. 24 september 2003;
5. Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Rolde-Zuid (2003/77);

6. Voorstel tot vaststelling van de gemeenschappelijke regeling garantievoorzieningen voormalige Bestuursacademie Noord-Nederland (2003/78);

7. Voorstel tot vaststelling van de nota Bouwstoffenbesluit (2003/79);

8. Voorstel tot vaststelling van het Beeldkwaliteitsplan Gasselternijveen Dwarsplaatsen-Oost (2003/80);
9. Voorstel tot vaststelling van beleid rond niet aangesloten percelen op de riolering (2003/81);

10. Voorstel tot handhaving van de financieringswijze van Schoolbegeleiding (2003/82);

11. Voorstel tot het afsluiten van een achtervangovereenkomst met de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (2003/83);
12. Voorstel inzake instelling raadscommissies (2003/84);
13. Voorstel tot benoeming van leden in thema-commissies (2003/85);
14. Voorstel inzake benoeming van een bestuurslid in het bestuur van de samenwerkingsschool Oostermoer in Gieterveen (2003/86);
15. Voorstel tot vaststellen van enkele begrotingswijzigingen (2003/87);

16. Ingekomen stukken en mededelingen;

17. Sluiting

RAADSCOMMISSIES

OPENBARE VERGADERING RAADSCOMMISSIE WONEN EN LEEFOMGEVING Deze (extra) vergadering wordt gehouden op donderdag 23 oktober 2003 om 19.30 uur, in de raadszaal van de gemeente Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten, ter behandeling van de navolgende door het presidium voorlopig vastgestelde agenda:

AGENDA:

* Opening;

* Vaststelling van de agenda;

* Spreekrecht burgers over geagendeerde onderwerpen;
* Vaststelling verslag commissievergadering van 18 september 2003;
* Informatie over de inplementatie van het groenbeheerpakket Dg-dialog Groen;

* Harmonisatie/digitalisering bestemmingsplannen;
* Rol van de raad (commissie) in de vaststellingsprocedure van het bestemmingsplan;

* Toelichting op de welstandsnota;

* Beleidsplan Openbare Verlichting gemeente Aa en Hunze;
* Ingekomen stukken;

* Sluiting.
MILIEU
AANWIJZING TOEZICHTHOUDERS
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze hebben op grond van artikel 18.4 lid 3 van de Wet milieubeheer en op artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht besloten:

Als toezichthouders belast met het houden van toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de Wet milieubeheer; de Wet verontreiniging oppervlaktewateren; de Wet geluidhinder; de Wet bodembescherming; de Wet milieugevaarlijke stoffen en de milieubepalingen in de APV, aan te wijzen:

* mevr.M.H. Petrusma,.(technisch medewerker milieuzaken A);
* mevr. A. Haan, (beleidsmedewerker milieuzaken);
* dhr.P.J.M. Sloot, (beleidsmedewerker milieuzaken);
* dhr.B.A.H.G. Hartman, (technisch medewerker bodem en afval). Dit besluit wordt ingevolge het bepaalde in artikel 3:41 en 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend gemaakt.
WET MILIEUBEHEER
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze hebben een aanvraag voor een milieuvergunning ontvangen van Terra Beheer B.V. voor het veranderen van de inrichting Stal Boreel B.V. een fok- en opfokbedrijf van paarden gelegen op het perceel Schoonloërstraat 73 te Grolloo. Het college wil de gevraagde vergunning verlenen. Alle stukken liggen vanaf donderdag 9 oktober tot en met woensdag 5 november 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten.
Iedereen kan tot en met 5 november 2003 schriftelijk bedenkingen tegen de ontwerpvergunning inbrengen bij burgemeester en wethouders van Aa en Hunze. Daarbij kan worden verzocht geen persoonlijke gegevens bekend te maken.
Op verzoek kan tot en met 5 november 2003 van gedachten worden gewisseld over de ontwerpvergunning. Daarbij kunnen ook mondeling bedenkingen worden ingebracht.
Tegen een definitieve vergunning kan alleen beroep worden ingesteld als bedenkingen zijn ingebracht tegen de ontwerpvergunning of als kan worden aangetoond dat daartoe geen mogelijkheid was. Voor meer informatie en voor het buiten de werkuren inzien van stukken kunt u bellen met de sectie milieu, tel. (0592) 267836 of 267837. Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze hebben een melding op grond van artikel 8.19 van de Wet Milieubeheer geaccepteerd van:

* CS Aspa, Hoevenkamp 5, te Gieten, het betreft een melding voor het uitbreiden van een advies- en ingenieursbureau met een magazijn- en verblijfsruimte op het perceel Hoevenkamp 5 te Gieten;
* Rijkswaterstaat, Postbus 499, te Assen, het betreft een melding voor het vervangen van een bovengrondse bak door een ondergrondse bak voor de opslag van natriumchloride op het Steunpunt Gieten gelegen op het perceel Oelenboom 10 te Gieten. Alle stukken liggen vanaf donderdag 9 oktober tot en met woensdag 19 november 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten.
Het besluit wordt op donderdag 20 november 2003 van kracht, tenzij voor deze datum bezwaar door belanghebbenden is ingesteld of een verzoek tot schorsing van het besluit, dan wel tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan.
Het bezwaar tegen de verklaring moet worden ingesteld bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Het verzoek tot schorsing en/of voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Voor meer informatie en voor het buiten de kantooruren inzien van stukken kunt u bellen met de sectie milieu, tel. (0592) 26 78 36. BEKENDMAKING
Toepassing artikel 19a Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de ontwikkeling landgoed met landhuis aan de westzijde van de Schoonloërstraat tussen Grolloo en SchoonloO
Ingevolge artikel 19a, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) heeft de Raad in zijn vergadering van 24 september 2003 besloten toepassing te geven aan het bepaalde in artikel 19a, lid 4 WRO in die zin dat het voornemen bestaat om ingevolge artikel 19, lid 1 WRO vrijstelling te verlenen voor de ontwikkeling van een landgoed met landhuis aan de westzijde van de Schoonloërstraat tussen Grolloo en Schoonloo.

De aanvraag, alsmede de ruimtelijke onderbouwing en andere relevante stukken liggen met ingang van 9 oktober tot en met 5 november 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten.
Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen omtrent de aanvraag kenbaar maken. De eventuele zienswijzen zullen worden betrokken bij de beslissing van de Raad omtrent het aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij het college van gedeputeerde staten.
Zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Aa en Hunze (Postbus 93, 9460 AB te Gieten).
ONTWERP-BESTEMMINGSPLAN MAVO-TERREIN ROLDE
artikel 23 van de Wet op de ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 13 oktober 2003, gedurende vier weken, in het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten voor een ieder tijdens werkuren het Ontwerp-bestemmingsplan MAVO-terrein Rolde ter inzage ligt.

Het ontwerp-bestemmingsplan kan in de genoemde periode tevens gedurende tenminste drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt met de Afdeling VROM: (toestel 267813 of 267817).

Het ontwerp-bestemmingsplan heeft betrekking op de planologische regeling van de invulling van het gebied gelegen tussen de Zuides, de Grote Brink, de Banderschulte en het terrein rondom de Boerhoorn, plaatselijk bekend "MAVO-terrein Rolde". Het plan voorziet in de bouw van vier gebouwen met daarin maximaal 24 appartementen.

Gedurende de genoemde periode kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Aa en Hunze (postbus 93, 9460 AB Gieten). Diegenen die tijdig hun zienswijze kenbaar gemaakt hebben worden in de gelegenheid gesteld tot het geven van een nadere mondelinge toelichting.

VOORAANKONdiGING

Voorlichtingsavond voorontwerp-bestemmingsplan Herstructurering Hoornsestraat/Straatkampen te Rolde
Het bovenvermelde voorontwerp-bestemmingsplan zal conform en ingevolge artikel 6a van de Wet op de ruimtelijke ordening met ingang van 17 oktober 2003, gedurende 4 weken, voor een ieder ter inzage worden gelegd op het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten. De officiële publicatie van deze ter inzage legging zal plaatsvinden in o.a. De Schakel op woensdag 15 oktober 2003.

Aanleiding voor het opstellen van dit bestemmingsplan zijn de plannen van Woningstichting De Volmacht te Gieten tot het afbreken van veertien sociale huurwoningen op de hoek Hoornsestraat/Straatkampen en de herbouw van zestien appartementen voor ouderen op dezelfde locatie.

Dinsdag 21 oktober 2003, aanvang 20.00 uur zal in café-restaurant Het Stationskoffiehuis te Rolde door de gemeente Aa en Hunze Met betrekking tot het genoemde voorontwerp-bestemmingsplan een openbare voorlichtingsavond worden gehouden.

Voor evt. informatie kunt u zich wenden tot de afdeling VROM van de gemeente Aa en Hunze (dhr.W.H.Harsema/dhr.L.Elting, toestel 267813/267817).
VERLEENDE KAPVERGUNNINGEN

* L.Stel-Hommes, Liesterkrallen 7 te Gieten voor het vellen van een berk staande in de tuin van betrokkene;

* A.A.W.Dekkers en W.A.M. Oud Ammerveld, Etten Hiddingelaan 18 te Gasselte voor het vellen van twee Populus spec en het knotten van drie Populus spec staande in de tuin van betrokkene;
* H.P. De Vries, Hoofdstraat 52 te Gasselternijveen voor het verplanten van een Araucaria araucana staande in de tuin van betrokkene dit ten behoeve van het Araucaria bos van het Noorderdierenpark te Emmen;

* P. Walland, Dobbe 8 te Annen voor het vellen van een Chamaecyparis spec staande in de tuin van betrokkene;

* B.Smit, Ronkelskamp 71 te Annen voor het vellen van een berk
* C.W.J. Krijnsen, Woerdakkers 27 te Annen voor het vellen van zeven berken, vier essen en twee wilde kersen staande in de tuin van betrokkene;

* G. Eling, Henricuslaan 12 te Gasselte voor het vellen van vijf fijnsparren staande in de tuin van betrokkene:
* De gemeente Aa en Hunze Postbus 93 te Gieten voor het vellen van een twee Prunus spec en een linde staande nabij de Bonnerschool te Gieten. De bomen worden geveld ten behoeve van de uitbreiding van de Bonnerschool.
POLITIE IN HET NIEUWS
Voor het eerst treft u politienieuws aan op de gemeentepagina in De Schakel. In de toekomst zal de politie u vaker op deze wijze informeren over diverse politiezaken.

In de afgelopen maand zijn diverse fietsers bekeurd terzake het rijden zonder licht. Op de basisscholen is de politie momenteel bezig fietsen te controleren van scholieren, maar ook de `ouderen' dienen de fiets in orde te hebben. Zorg voor goede verlichting. Bij geen verlichting loopt u het risico van een bekeuring.

In de Staatsbossen werd de afgelopen maand een controle gehouden tegen het crossen in de bossen. Tijdens de controle werd 1 crosser bekeurd.

Het oogstseizoen is inmiddels weer begonnen. Tijdens de herfstperiode zal bij regenval de kans op gladde wegen toenemen, zeker daar waar er modder op de wegen ligt. De politie wijst u op de gevaren van deze gladde wegen. Wees er dus attent op!

De landbouwers worden op hun verantwoordelijkheid gewezen. Zorg ervoor dat de wegen dagelijks schoon gemaakt worden na de oogstwerkzaamheden. Mocht de politie constateren dat dit niet is gebeurd dan zal er verbaliserend worden opgetreden.
Wijkeenheid Politie Aa en Hunze