Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



Apeldoorn - aanrijding met gewonde

Vond er bij de rotonde van de Deventerstraat ter hoogte van Spatie een aanrijding tussen drie auto's plaats. Een 19-jarige inwoonster uit Twello raakte hierbij gewond. De vrouw zag te laat dat het verkeer voor haar stil stond voor een rood verkeerslicht. Deze verkeerslichtinstallatie was daar in verband met tijdelijke werkzaamheden aangebracht. Kennelijk had de vrouw geen gordel op want zij met een bloedneus en een pijnlijke nek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bij de aanrijding betrokken voertuigen werden bestuurd door een 50-jarige man uit Twello en een 46-jarige Apeldoornse.


Apeldoorn - aanrijding met bromfiets

Een 22-jarige Apeldoornse automobiliste wilde omstreeks 15.30 uur vanaf de Pottenbakkersdonk de Barnewinkel oprijden. De vrouw verklaarde, dat een geparkeerd busje haar het uitzicht belemmerde waardoor ze een bromfietser over het hoofd zag. Bij de aanrijding die volgde liep de 16-jarige Apeldoornse enkele kneuzingen op.



Apeldoorn - vrouw breekt pols bij aanrijding


Een 69 jarige Apeldoornse liep gisteren op de Koninginnelaan bij een aanrijding een gebroken pols op. De automobiliste kreeg geen voorrang van een 22-jarige Apeldoornse, die met haar auto vanuit een parkeervak de rijbaan opreed. De gewonde vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar de polsbreuk werd geconstateerd.



Apeldoorn - man zwaar gewond bij eenzijdige aanrijding


Een 37-jarige Apeldoorner is gisterenavond op de Europaweg ernstig gewond geraakt bij een enzijdige aanrijding. De man kwam omstreeks 22.00 uur van de A1 afslag Hoenderloo en reed richting het centrum. Iets voorbij de kruising met de Hoog Buurloseweg is hij vermoedelijk door aquaplaning èn te hoge snelheid in een slip geraakt en tegen een boom en daarna tegen een lantaarnpaal gebotst. De auto kwam vervolgens midden op de Europaweg tot stilstand.


Door de klap van de aanrijding werd het slachtoffer uit de auto geslingerd en braken tevens de voorwielen van de auto af, waarvan er één een passerende auto van een 25-jarige man uit Hoenderloo raakte. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd en hier is van hem een bloedproef afgenomen. De politie en brandweer hebben nog enige tijd naar een mogelijke tweede inzittende gezocht, aangezien de bestuurder in eerste instantie had aangegeven dat hij passagier van de auto was geweest. Dit bleek uit het onderzoek niet te kloppen, waarna de zoekactie werd gestaakt. Wel heeft Circules nog olie en benzine van de rijbaan opgeruimd, die uit het wrak was gelekt.



Beekbergen- man overloopt inbrekers


Een 61-jarige man heeft dinsdag rond 11.30 uur bij zijn woning aan de Arnhemseweg twee inbrekers overlopen. Zijn poging hen aan te houden mislukte en het tweetal is er met een geringe buit vandoor gegaan. De man was even weggeweest en bij thuiskomst zag hij een auto op de oprit staan. Aan de achterzijde van het huis gekomen zag hij twee vreemde mannen in de woonkamer staan. Kennelijk was men vergeten de schuifpui op slot te doen, waardoor het tweetal toegang tot de woning verkreeg. Hij trachtte de schuifpui af te sluiten, waardoor hij hen kon ophouden, maar dit lukte niet want hij werd opzij geduwd en één van de twee vluchtte via deze weg richting de auto. De tweede verdachte vluchtte naar de bovenverdieping en sprong uit een raam en ging er vandoor. Er wordt o.a. een verrekijker en een fototas vermist.


Apeldoorn - shagdiefje loopt tegen de lamp
Een 13-jarige Apeldoorner is dinsdag omstreeks 18.00 uur bij een supermarkt aan de Imkersplaats tegen de lamp gelopen toen hij een pakte shag wegnam. Dit werd door personeel gezien, waarna hij werd aangehouden en aan de politie overgedragen. De jongeman wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden genomen.


Apeldoorn - winkeldief bedreigt personeel met mes
Personeel van een supermarkt aan het Mercatorplein is omstreeks 17.40 uur door een onbekende negroïde man bedreigd toen men hem op winkeldiefstal betrapte. De man had twee pakken waspoeder gestolen en toen men hem wilde aanhouden trok hij een mes en bedreigde daarmee het aanwezige personeel. Vervolgens vluchtte hij de winkel uit en verdween op een rode damesfiets. Men is de man nog gevolgd, maar in de buurt van de Erasmusstraat is men hem uit het oog verloren. De man is tussen de 25 en 30 jaar oud, 1.90 m lang en hij droeg en blauwe regenpak. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen.


Apeldoorn- controles

Op de Gildenlaan en de Soerenseweg zijn dinsdag radarcontroles gehouden. Op de eerste locatie passeerden 497 auto's de radar en van hen reden er 32 harder dan de toegestane 50 km per uur. 72 was de hoogst gemeten snelheid.
Op de tweede locatie passeerden 1226 voertuigen de radarwagen. Men mocht hier 30 km per uur en 128 bestuurders bleken deze snelheid te overschrijden. 59 km was hier de hoogst gemeten snelheid.



Apeldoorn - inbraak bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Minden heeft men afgelopen nacht ingebroken. Men forceerde een rolluik en uit een kantoor ontvreemde men de kluis. Ook werden een aantal dozen met horloges bestemd voor kermisattracties ontvreemd. De buit is hoogst waarschijnlijk in een van het bedrijf afkomstige vrachtwagen gedaan, want ook deze werd gestolen. Het gaat om een witte Mercedes Atego, gekentekend BH-FR-18. De politie stelt een onderzoek in.


Apeldoorn, gestolen auto's aangetroffen.
Werden vandaag twee gestolen auto's aangetroffen. De eerste melding kwam van de Pieter Saenredamstraat waar een uit Rotterdam gestolen Opel Vectra werd gevonden. Aan de Regentesselaan werd een Opel Kadett aangetroffen die op 5 oktober aan de Kanaalstraat was gestolen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --