Gemeente Roosendaal



---

Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan

Concept is bijna klaar

Om te komen tot een nieuw Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan (GVVP) is de hele procedure afgewerkt. Het maken van het GVVP is opgesplitst in verschillende stappen. Het eerste wat er gemaakt is was het C ommunicatieplan . Dit is in het voorjaar is vastgesteld, door het college van B&W. De tweede stap was het schrijven van het Strategisch Beleidskader. Dit is medio dit jaar door het college vastgesteld en besproken met de raadsleden en de leden van de Klankbordgroep in een gezamenlijke werkbijeenkomst. Voor alle duidelijkheid de Klankbordgroep bestaat uit een brede vertegenwoordiging van organisaties uit het maatschappelijk veld die op een of andere manier betrokken zijn bij het verkeer en vervoer.

De derde stap is het Concept-GVVP, waarin de beleidsvoornemens zijn uitgewerkt naar aanleiding van het Strategisch Beleidskader.

Het conceptplan wordt half oktober ter instemming aangeboden aan het college, waarna het vrij kan worden gegeven voor nadere inspraak burgers en overige belanghebbenden van de gemeente Roosendaal. Ook de Roosendaalse politiek wordt op de hoogte worden gesteld van het conceptplan.

Het concept-GVVP betreft de beleidsvoornemens cq. de eerste beleidsuitwerking van de verschillende verkeers- en vervoersaspecten en levert een scala aan onderwerpen op.

Het Concept-GVVP is uitgewerkt naar beleidsvoornemens op het gebied van openbaar vervoer, auto, langzaam verkeer, verkeersveiligheid en parkeren. Tevens worden er structuren vastgesteld ten behoeve van het (toekomstig) hoofdwegennet, fietsroutenet en het openbaar vervoernetwerk.

Tot slot wordt een eerste uitwerking gegeven aan de activiteiten die voortvloeien uit het GVVP, de zogenaamde fasering van maatregelen en kosten. Naast de invalshoek vanuit verkeer en vervoer zijn ook de ruimtelijke economisch en maatschappelijke ontwikkelingen in de stad en regio bepalend geweest voor de uiteindelijke accenten in de beleidsuitwerking.

Er is met name gezocht naar een balans tussen mobiliteit, bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid.

U als burger kan ook reageren op het Concept-GVVP. U bent van harte welkom tijdens een informatiebijeenkomst op 3 november a.s. in de Schouwburg 'De Kring'. Het artikel van volgende week zal volledig gewijd zijn aan deze bijeenkomst. U kunt dan lezen hoe laat u terecht kunt en wat er tijdens die avond van u verwacht wordt. Dus hou het volgende Stadserf 1 in de gaten.1