Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (8/10)

Oosterhout, woensdag 8 oktober 2003

Politie houdt grote bromfietscontrole
ALMKERK: De politie hield woensdagochtend 8 oktober een bromfietscontrole in Almkerk. Twee motoragenten leverden in totaal 21 bromfietsers aan. Achttien van hen waren in overtreding en kregen diverse bekeuringen. Slechts drie brommers waren in orde. Nagenoeg alle bekeurde bromfietsers reden op een opgevoerde brommer. Verder maakte de politie proces-verbaal op voor het niet voeren van een gele plaat (bromfiets) of oranje plaat (snorfiets) niet dragen van de helm, defecte remmen en het voeren van een vals verzekeringsplaatje. De actie werd gehouden in het kader van het project Easy Riders Altena, waarbij de politie samenwerkte met de gemeenten en 3VO. De scholieren van de vier middelbare scholen in het land van Heusden en Altena kregen de afgelopen weken voorlichting over het veilig brommer rijden. Aansluitend daarop organiseert de politie de komende tijd bromfietscontroles. De ouders van de jeugdige overtreders krijgen een waarschuwingsbrief van de politie toegestuurd. Zij zijn immers als eerste verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van hun kinderen. Omroep Brabant maakte tv-opnamen van deze controle. De beelden worden uitgezonden in het televisieprogramma Bureau Brabant op dinsdagavond 21 oktober a.s.

Politie zoekt getuigen van ernstig verkeersongeval LOON OP ZAND: De politie onderzoekt de toedracht van een verkeersongeval dat plaatsvond op dinsdag 7 oktober. Het ongeval gebeurde omstreeks 11.40 uur op de kruising van de Udenhoutseweg met de Finantien. De politie trof twee personenautos in de berm aan. Een van de inzittenden van een blauwe Mitsubishi Spacestar is door de Tilburgse brandweer uit het autowrak bevrijd omdat ze bekneld zat. Het gaat om een 77-jarige vrouw uit Tilburg. De vrouw, haar 85-jarige echtgenoot en de bestuurder van de andere auto zijn alledrie naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de andere auto, een 34-jarige man uit Loon op Zand reed in een zwarte Toyota Corolla. Hij mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Met de vrouw gaat het slecht. Zij ligt op de intensive care en heeft ernstig letsel opgelopen.
Haar man ligt nog steeds ter observatie in het ziekenhuis. De politie verzoekt eventuele getuigen van dit ongeval om contact op te nemen via 0900-8844.

Gestolen auto terug gevonden
DONGEN: Op woensdag 8 oktober vond de politie in is op de St. Josephstraat een gestolen auto terug. Het gaat om een zwarte Jeep Grand Cherokee, voorzien van de Belgische kentekenplaten. De linkerachterruit van de auto was ingeslagen. Deze auto bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De auto is bij een woninginbraak in augustus buitgemaakt, waarbij ook de autosleutels werden ontvreemd.

Diefstal motorbakfiets
DONGEN: In de nacht van woensdag 8 oktober is er is na forcering van een garagedeur een motorbakfiets gestolen. Het gaat om een zwarte motorbakfiets merk Yamaha met kenteken MH-GJ-39. De diefstal werd gepleegd tussen 20.00 en 08.15 uur vanuit een garage aan het Hoefke te Dongen.

Automobilist rijdt door na ongeval
MADE: Een 17-jarige inwoner van Lage Zwaluwe reed op woensdagmorgen 8 oktober op zijn fiets over de Drimmelseweg in de richting Koekoeksweg. Hij is daarbij rond 10.45 uur van achteren aangereden door een rode personenauto. Hierbij liep de fietser een gekneusde knie op en is de fiets licht schade. De bestuurder van de auto is doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie is op zoek naar hem/haar.

Sigaretten gestolen bij inbraak
WAALWIJK: Bij een winkel in De Els is in de nacht van 8 oktober ingebroken. Men kwam de winkel binnen door de toegangsdeur open te breken. In de winkel heeft men vervolgens de rolluiken voor de voorraadkast van de sigaretten open gebroken en daarop een onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. De politie onderzoekt momenteel de videobeelden van de bewakingsapparatuur.

Inbraak in kantoor
WAALWIJK: In een kantoor aan de Olympiaweg werd ingebroken. Men kwam het terrein op door eerst een gedeelte van het hek te vernielen en vervolgens over het resterende gedeelte te klimmen. Het kantoor kwam men binnen door een ruit te vernielen. Uit het kantoor werd een laptop gestolen. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen 02.45 uur en 03.00 uur.
Diezelfde nacht is ook ingebroken bij een café aan de Stationstraat. Hier kwam men binnen door eerst over een poort te klimmen en vervolgens een deur open te breken. In het café heeft men enkele automaten open gebroken en het geld eruit gestolen. De politie stelde een buurtonderzoek in en de technische recherche onderzocht diverse dadersporen.

Politie arresteert dronken vrachtwagenchauffeur na verkeersongeval WAALWIJK: De politie behandelde op woensdag 8 oktober een verkeersongeval op de Maasroute (A-59). Het ongeval gebeurde rond 13.45 uur op de noordelijke rijbaan van de A-59, op de afrit Waalwijk-Oost. Een vrachtwagenchauffeur botste op een voor hem rijdende personenauto. De personenauto werd daardoor tegen de vangrail gedrukt. Twee inzittenden kwamen bekneld te zitten, doch konden door de brandweer op eenvoudige wijze worden bevrijd uit het autowrak. De twee inzittenden zijn voor medisch onderzoek naar het TweeSteden ziekenhuis vervoerd. De aard en omvang van hun letsel zijn op dit moment onbekend. De politie arresteerde de vrachtwagenchauffeur. Zijn adem rook naar alcohol en bij een ademtest bleek dat hij te veel gedronken had. De verdachte onderging in het politiebureau een ademanalyse 340 ug/l. Het gaat om een 30 jarige man, afkomstig uit Rotterdam.

Bekeuringen tijdens verkeerscontrole
OOSTERHOUT: Op dinsdag 7 oktober hield de politie tussen 15.00 uur en 16.00 uur een verkeerscontrole op de lage Molenpolderweg. Circa vijftien autos werden gecontroleerd op technische eisen.Tevens werd gecontroleerd op het negeren van de geslotenverklaring (met uitzondering van het bestemmingsverkeer). Twee personen hebben een bekeuring van 40,- gekregen voor het niet dragen van een autogordel.

Man verliest macht over het stuur
OOSTERHOUT: Op woensdagmorgen 8 oktober raakte een bestuurder de macht over het stuur van zijn auto kwijt en reed tegen een boom op de Vijf Eikenweg. Het ongeval gebeurde rond 06.45 uur op het wegvak gelegen tussen de Souvereinstraat en Karolusstraat. De man werd daarbij uit de auto geslingerd. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto raakte total-loss. De politie gaat uit van een eenzijdig ongeval.

Bron: Jeroen Steenmeijer