Politie Noord- en Oost Gelderland



Aan: SEO-PSC

Onderwerp: berichten Veluwe, 8 okt 2003

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe


P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


Woensdag 8 oktober 2003


Elburg- Diefstal uit auto

Een 21-jarige man uit Elburg deed dinsdagmiddag aangifte van diefstal uit zijn auto, die stond geparkeerd aan de Biesenkamp in Elburg. De diefstal is gepleegd tussen maandag 6 oktober 22.00 uur en dinsdag 7 oktober 07.00 uur. De daders hadden portieren geforceerd en uit de auto is een autoradio ontvreemd. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.
De politie op de NW Veluwe voert sinds juni van dit jaar een actie tegen het laten liggen van waardevolle goederen in geparkeerde auto's .
Onder het motto `Niets er in ... Niets er uit' bevestigt de politie flyers achter de ruitenwissers van geparkeerde auto's, om zo de automobilisten te bewegen geen waardevolle goederen in hun auto achter te laten.......
Oldebroek- Verkeersongeval met letsel

Op dinsdagmiddag 7 oktober kwam er een melding binnen van een verkeersongeval met letsel aan de Bovenheigraaf in Oldebroek. Een 40-jarige automobilist uit 't Loo reed over de Bongersweg in de richting van de Vreeweg. Ter hoogte van de Bovenheidgraaf wilde hij rechtdoor een erf oprijden. De automobilist stopte om verkeer voor te laten gaan toen hij wilde weg rijden zag hij de van rechts komende 58-jarige automobiliste uit Elburg over het hoofd en het gevolg was een aanrijding. De 58-jarige automobiliste en haar passagier raakte door de aanrijding licht gewond, ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor een controle. De 40-jarige automobilist raakte niet gewond.
Putten- Verkeersongeval met letsel

Op dinsdagavond 7 oktober kwam er een melding binnen van een verkeersongeval met letsel aan de Garderenseweg in Putten. Een 19-jarige automobilist uit Mussel reed met zijn auto vanaf een parkeerplaats naar de Garderenseweg toe. Op de kruising Garderenseweg/Bakkerstraat en Voorthuizerstraat verleende de automobilist geen voorrang aan de voor hem van links komende 21-jarige bromfietser uit Putten. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bromfietser kwam ten val en is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.
Heerde- Verkeersongeval materiaal/getuigenoproep
Op dinsdagavond 7 oktober kwam er een melding binnen van een aanrijding aan de Eperweg in Heerde. Een 20-jarige automobilist uit Heerde reed over de Eperweg komende vanuit de richting Epe. Hij moest uitwijken voor een van rechts komende auto die vanuit de Schoolweg naar de Wezenweg wilde oversteken. Hierdoor raakte de automobilist in de slip, waardoor een band sneuvelde. De overstekende auto stopte niet, maar reed gewoon door de Wezenweg in. De omschrijving van de weggereden auto luidt als volgt: een oud model (740) Volvo, kleur donkerblauw/grijs, type stationwagen met een hondenrek erin. Getuigen die iets van dit voorval hebben gezien wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van Heerde/Hattem. Tel 0900-8844.
Vaassen- Rijden onder invloed

In de nachtelijke uren van 7 op 8 oktober heeft de politie een 29-jarige man uit Naarden aan de kant van de Oude Apeldoornseweg gezet. Aanleiding hiervoor was dat de man op zo'n opvallende manier een bocht nam, dat de politie vermoedde dat de man met teveel drank op achter het stuur zat. . Het vermoeden van de politie werd bevestigd door een blaastest, de man had inderdaad teveel gedronken. Hij bleek een alcoholpromillage van ruim 0,7 in zijn bloed te hebben. De man kreeg een boete uitgereikt en kreeg een rijverbod van 2 uren opgelegd.
Harderwijk - aanrijding met drank

Vond omstreeks 08.50 uur een aanrijding plaats op de provinciale weg de S7 ter hoogte van de op/afrit met de A 28. Een 36-jarige vrouw uit Harderwijk kon niet meer op tijd afremmen voor de auto voor haar, die bestuurd werd door een 58-jarige man uit Wognum. Bij controle bleek de vrouw gisteren alcohol te hebben gedronken en de ademanalyse gaf 0.9 promille aan. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en de verzekering kan bij een aanrijding waarbij alcohol gedronken besluiten om de schade niet of gedeeltelijk uit te betalen (lees de kleine lettertjes! )
Harderwijk, diefstal uit kleedkamer

Een 23-jarige Harderwijker heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn portemonnee + inhoud en een mobieltje uit de kleedkamer van sporthal De Sypel aan de Parkweg. Hij was gisteren rond 17.15 uur even weggelopen en bij terugkomst waren z'n spulletjes weg.
Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 5486052


---- --