Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



8 oktober 2003



Beltrum - inbraak in auto's


Een 41-jarige man aan de Boskamp ontdekte, dat men uit de naast zijn huis staande auto de radio-cd-speler had gestolen. Het is niet duidelijk hoe de auto geopend is.
Ook aan de Schepermaat was iemand de dupe. Hier verdween dezelfde apparatuur uit de auto van een 52-jarige plaatsgenoot. De auto bleek niet afgesloten te zijn.



Lievelde - inbraak in woning


Bij bewoners aan de Lievelderweg is dinsdag ingebroken. Men forceerde een keukenraam en ging er vervolgens met een portefeuille met geld vandoor. Een buurtonderzoek leverde niet veel informatie op.



Winterswijk - veelpleger aangehouden


Dankzij een oplettende getuige is dinsdagmiddag in en supermarkt aan de Weurden een 42-jarige Winterswijker aangehouden voor de diefstal van een pakje shag. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie, war hij de diefstal ontkende. De politie neemt vandaag contact op met Justitie in Zutphen over de strafafdoening.



Hummelo - instructie verkeersbrigadiertjes


Kregen leerlingen van de groepen 7/8 van de lokale basisschool in het bijzijn van de wijkagent en haar collega instructie om als verkeersbrigadiertje op te mogen treden. De instructie werd door meester Winand verricht en was zeer geslaagd. Binnenkort kunnen de nieuwelingen worden ingezet.



Halle en Lichtenvoorde - snelheidscontroles


Op de Dorpsstraat in Halle en op de Oude Winterswijkseweg in Lichtenvoorde werden gisteren snelheidscontroles gehouden. In Halle passeerden 633 auto's de controlepost en werden van hen 20 bestuurders bekeurd met als hoogst gemeten snelheid 79 waar men 50 mocht rijden.
Op de andere locatie passeerden 382 voertuigen de radar en hier waren gelukkig maar 6 mensen in overtreding. 94 was de hoost gemeten snelheid.



Doetinchem - hulpverlening


Kreeg de politie rond 06.30 uur een melding, dat een 77-jarige bewoner aan de Eisenhouwerstrat onwel was geworden en niet meer kon opstaan. Agenten troffen gelukkig een sleutel aan, waarmee ze de deur konden openen, waarna de man door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis werd vervoerd.



Lievelde - fax weg bij inbraak


Afgelopen nacht werd bij een woning aan de Nieuwstraat ingebroken. Men forceerde de achterdeur en ging er met een tas inhoudende een mobiele fax en een mobieltje vandoor. De aangever vond de tas later leeg terug in de struikjes vlakbij zijn huis.
Aan de Pastoor Mientjesstraat heeft men ook getracht in te breken door het slot van de achterdeur te kraken (Bulgaarse methode), maar men had aan de binnenkant gelukkig de knippen dichtgegaan, waardoor de dieven er niet in konden.



Azewijn- gecompliceerde aanrijding met gewonden


Op de Eerlandseweg (doorgaande weg 's Heerenberg- Etten) vond vanmorgen om een aanrijding plaats waarbij vier auto's bestrokken waren. Twee personen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd.
Rond 09.20 uur werd een 49-jarige inwoner uit 's Heerenberg met zijn auto als sleep voortgetrokken door een auto bestuurd door een 34-jarige plaatsgenot. Zij kwamen uit de richting Ulft. Voor hen reed een auto + aanhanger bestuurd door een 62-jarige man uit Ulft. Deze wilde bij de Bosweg linksaf slaan en sorteerde voor. Op dat moment moest de sleepcombinatie afremmen, maar dit lukte het slepende voertuig niet, waardoor de bestuurder uitweek naar de andere weghelft. Hier naderde op dat moment een 37-jarige automobiliste uit 's Heerenberg. Bij de aanrijding die volgde raakten de vrouw en de bestuurder van de gesleepte auto gewond. Deze laatste moest met een wervelplank uit de auto worden bevrijd. De brandweer Bergh assisteerde hierbij de medewerkers van de ambulance dienst.
De weg is geruime tijd afgesloten geweest zodat de technische dienst van de verkeerspolitie een onderzoek kon instellen. Diverse auto's werden afgesleept.


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --