DE HYPOTHEKER

Ondanks dalende verkoop huizen 26% groei bij De Hypotheker

De Hypotheker ziet omzet tot en met derde kwartaal 2003 met ruim 26% stijgen

Rotterdam, 8 oktober 2003 - De Hypotheker, de grootste onafhankelijke hypotheekadviesketen in Nederland, heeft over de afgelopen drie kwartalen meer omzet gehaald dan het jaar ervoor in dezelfde periode. De omzet groeide met 26% naar 3,9 miljard euro. Deze werd gehaald uit de 24.504 hypotheken die De Hypotheker afsloot in haar 128 winkels, dit zijn ruim 3.000 hypotheken meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het gemiddelde bedrag waarvoor een hypotheek werd afgesloten bedroeg 153.000 euro, en dat is ruim 13.000 euro meer dan vorig jaar. Tot en met augustus 2003 bedraagt het marktaandeel van De Hypotheker 7% tegen vorig jaar 6,2%.

Karel Pauw, directeur van De Hypotheker: 'De afgelopen maanden waren economisch onzekere tijden voor veel consumenten. In de woningmarkt merk je dat meteen: er zijn minder huizen verkocht. Bij De Hypotheker hebben we dat echter niet gemerkt: we hebben juist meer hypotheken afgesloten dan vorig jaar. De consument is wel kritischer en shopt meer, ook voor de hypotheek. Dat leidt tot meer bezoek aan De Hypotheker, omdat huizenkopers de offerte van de eigen bank in toenemende mate door een onafhankelijke partij willen laten toetsen. En door onze grootschalige inkoop ervaren klanten dat wij in staat zijn om met een betere aanbieding te komen'.

Over De Hypotheker
De Hypotheker bemiddelt tussen klanten en vrijwel alle geldverstrekkers in Nederland, zoals banken,
verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Daarmee is De Hypotheker de grootste onafhankelijke organisatie op het gebied van hypotheken en financiële adviezen. De franchiseketen heeft 128 vestigingen, verspreid door het hele land. Op alle vestigingen zijn hypotheekadviseurs in dienst. In ruim twee derde van de winkels is tevens een financiële coach werkzaam. De hypotheekadviseurs en de financiële coaches hebben landelijk erkende diploma's op hun vakgebied en beschikken over ruime ervaring. De Hypotheker biedt naast persoonlijk advies ook een uitgebreide website met online diensten, waar de consument zich uitgebreid kan oriënteren en een (eerste) persoonlijk advies kan krijgen. De Hypotheker wil er in haar dienstverlening voor zorgdragen, dat de consument de juiste financiële producten aanschaft en meer inzicht en houvast krijgt in alle mogelijkheden van het kopen van een huis tot en met de oudedagsvoorziening, toegesneden op zijn persoonlijke financiële situatie. De Hypotheker bestaat 18 jaar en heeft inmiddels ruim 300.000 hypotheken afgesloten. De winkels van De Hypotheker worden dagelijks door zo'n 700 mensen bezocht.

Omdat prettig wonen niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend is, is De Hypotheker structureel sponsor van Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zij kunnen er met hun ouders in een ontspannen omgeving genieten van alle (aangepaste) comfort die zij thuis vaak niet hebben.

Meer informatie: www.hypotheker.nl.