Imtech NV


9 oktober 2003

Imtech: order van 30 miljoen euro voor technologie in twee Noorse cruiseschepen

Signaal herstel nieuwbouwmarkt cruiseschepen

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft van de Duitse Meyer Werft in Papenburg opdracht ontvangen voor de technische inrichting (lucht- & klimaattechnologie en brandbeveiliging) aan boord van twee nieuwe cruiseschepen voor Norwegian Cruise Line uit Noorwegen. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van circa 30 miljoen euro en wordt uitgevoerd door Imtech Schiffbau/Dockbautechnik, een business unit van Imtech Deutschland.

In het recente verleden heeft de markt voor nieuwbouw van cruiseschepen te maken gehad met een daling van het marktvolume. De twee cruiseschepen die in opdracht van Norwegian Cruise Line gebouwd worden op de Duitse Meyer Werft in Papenburg vormen een belangrijk signaal van herstel van deze markt. Beide schepen zijn gebaseerd op het zogenaamde Freestyle® concept, een flexibel productiesysteem voor de realisatie van cruiseschepen. Aan boord van beide schepen is Imtech verantwoordelijk voor de complete lucht- & klimaattechnologie (verwarming, ventilatie en airconditioning) en brandbeveiliging middels moderne sprinklertechnologie.

Beide schepen wegen 92.000 ton en beschikken over een capaciteit van ruim 2.500 passagiers. Het eerste schip wordt in 2005 opgeleverd en zal cruisereizen gaan verzorgen aan de oostkust van de USA. Het tweede schip wordt in 2006 opgeleverd en wordt ingezet voor cruises van Norwegian Cruise Line van de USA naar Hawaï.

Vorig jaar heeft Imtech op de Meyer Werft al het cruiseschip Norwegian Dawn, dat eveneens op basis van het Freestyle® productiesysteem is gebouwd, opgeleverd. Eerder werd een belangrijk deel van de technische uitrusting aan boord het cruiseschip Brillance of the Seas door Imtech verzorgd.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Foto (rechtenvrij)

Het cruiseschip Brillance of the Seas. Imtech was aan boord van dit schip verantwoordelijk voor de complete lucht- & klimaattechnologie.

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ruim 13.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ongeveer 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland en Engeland en is tevens actief in Spanje. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext (Amsterdam), waar Imtech is opgenomen in de Midkap-index en de Next 150 index.