Veilig Amsterdam


Politie Amsterdam-Amstelland - Politieonderzoek na dood vrouw

09/10/2003 - Maandagavond overleed een circa 40-jarige vrouw die kort daarvoor gewond was geraakt bij een mishandeling in de Daniël Stalperstraat. Uit een eerste onderzoek van de recherche komt naar voren dat de vrouw mogelijk een winkeldiefstal had gepleegd bij een supermarkt op het Marie Heinekenplein en achterna werd gezeten door winkelpersoneel. Hierbij zou het in de Daniël Stalpertstraat tot een confrontatie zijn gekomen, waarbij naast winkelpersoneel ook derden een aandeel zouden hebben gehad. Sectie heeft vanmiddag uitgewezen dat de vrouw is overleden aan inwendige verwondingen als gevolg van geweld van buitenaf. Inmiddels heeft de politie vier jonge medewerkers van de supermarkt aangehouden. Betrokkenen staan onder verhoor. Of en zo ja onder welke omstandigheden de vrouw bier heeft gestolen, is voorwerp van onderzoek. Zeker is wel dat ze rond 20.30 uur op straat achterna werd gezeten door winkelpersoneel. Het zou, voor zover nu bekend, om enkele jeugdige personeelsleden gaan. Op de hoek van de Daniël Stalpertstraat met het Gerard Douplein kwam het tot een confrontatie met de vrouw, waarbij over en weer met een stoel werd gegooid en ook geschopt en/of geslagen zou zijn. Hieraan zouden naast winkelpersoneel ook derden betrokken zijn.

De vrouw raakte onwel en kwam op de grond ten liggen. Zo werd ze aangetroffen door een gealarmeerde politie-eenheid. De bij het incident betrokken mensen waren toen al verdwenen. De vrouw werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht en overleed daar na aankomst.

Inmiddels heeft de politie vier minderjarige personeelsleden van de supermarkt aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het spreekt voor zich dat de recherche op zoek is naar getuigen van de gebeurtenissen in de winkel en van het incident in de Daniël Stalperstraat. Ze worden verzocht telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer (020) 559 25 28.