(T.A.V.: redactie)

Nina Brink: Klacht van Mr. Spong en Mr. Hammerstein ongegrond

Dima Consultancy Group
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 09-10-2003 15:27

PERSBERICHT

Nina Brink: Klacht van Mr. Spong en Mr. Hammerstein ongegrond

Het gerechtshof te Amsterdam heeft het door Mr. Spong en Mr. Hammerstein ingediende klaagschrift tegen de beslissing van de officier van justitie om mevrouw N. Brink niet te vervolgen bij beschikking van 2 oktober 2003 ongegrond verklaard. Het klaagschrift was destijds ingediend namens de door deze advocaten opgerichte Stichting Lipstick Effect en een viertal beleggers. De beslissing van het hof is onherroepelijk

De Stichting Lipstick Effect en anderen hebben destijds de officier van justitie te Amsterdam verzocht een onderzoek in te stellen naar vermeende strafbare feiten die in verband met de beursgang gepleegd zouden zijn door mevrouw Brink. Een en ander heeft geleid tot onderzoek door de Economische controledienst en een gerechtelijk vooronderzoek onder verantwoordelijkheid van de rechter-commissaris te Amsterdam. Vervolgens heeft de officier van justitie geconcludeerd dat mevrouw Brink ten onrechte als verdachte is aangemerkt, omdat niet is gebleken dat zij strafbare feiten heeft begaan.

Deze conclusie strookte met de uitkomsten van eerdere onderzoeken van Ernst & Young en PriceWaterhouseCoopers, waaruit bleek dat de aandelentransactie van mevrouw Brink in 1999 volledig correct en transparant was, het onderzoek van de Stichting Toezicht Effectenverkeer (tegenwoordig de Autoriteit Financiële Markten) en de bevindingen van de AEX/Euronext.

Het hof overweegt nog dat nieuwe bezwaren door Mr. Spong en Mr. Hammerstein niet zijn gesteld en dat daarvan evenmin is gebleken. Het hof heeft het niet nodig geoordeeld de zaak ter zitting te behandelen en doet het beklag als kennelijk ongegrond af.

9 oktober 2003

Prof. Jhr. Mr. M. Wladimiroff Mr. W.F. Hendriksen advocaat advocaat