Gemeente Zwolle

Uitreiking cheques 'De Uitdaging'

Donderdag 9 oktober 2003 om 14.30 uur reikt de burgemeester van de gemeente Zwolle, Henk Jan Meijer, vier cheques ter waarde van duizend euro uit aan vier groepen jongeren. De jongeren zijn de winnaars van de prijsvraag ´De Uitdaging´ die de gemeente Zwolle onder schooljeugd heeft uitgeschreven. De vier groepen hebben ideeën ingediend die moeten bijdragen aan de leefbaarheid van hun woonomgeving. De jongeren gaan hun plannen in de nabije toekomst zelf uitvoeren. De prijs ter waarde van duizend euro mogen ze uitgeven aan materiaal voor hun school of vereniging. De prijsuitreiking vindt plaats in de Raadszaal van het Stadhuis in Zwolle.

De volgende vier groepen mogen hun voorstel uitvoeren: De Anti Rommel Rommers. Zij willen de automobilisten in de Rommestraat in Zwolle Zuid aanspreken op hun snelheid. Die is te hoog. Daarnaast gaan deze kinderen de hondenpoep en het zwerfvuil opruimen. Om hun doel te bereiken willen ze borden, pamfletten en folders maken. En natuurlijk gaan ze ook schoonmaken.
Girls Only uit Dieze West willen de speeltuin in hun wijk schoonmaken. Er ligt daar namelijk veel zwerfvuil. Bovendien willen ze bewoners met folders en pamfletten wijzen op het te hard rijden in de woonwijk. De Kaboutermoeders uit Dieze Oost maken om de beurt speeltuin het Kabouterhofje hondenpoepvrij. Ze hebben een werkrooster samengesteld waarin iedereen een keer aan de beurt komt. Zo zijn ze er zeker van dat kinderen nu, maar ook in de toekomst schoon kunnen spelen. De Cleany Clowns van basisschool de Bron in Zwolle Zuid willen het park Gerenlanden schoonmaken. Ze zijn het namelijk zat om tussen de hondenpoep te moeten gymmen.

´De Uitdaging´ is onderdeel van het project ´Dit is Zwolle´, dat burgers bewust wil maken van hun eigen verantwoordelijkheid voor de openbare ruimte. Onder de naam ´Dit is Zwolle´ worden verschillende deelprojecten uitgevoerd. ´De Uitdaging´ is het eerste deelproject dat binnen ´Dit is Zwolle´ is uitgevoerd.


---