Gemeente Hengelo

Gaslek kruising Oldenzaalsestraat/Sloetsweg

Hengelo, 9 oktober 2003

Aantal woningen vanochtend tijdelijk ontruimd

Vanochtend om 9.04 uur kwam bij de brandweer Hengelo een melding binnen van een gaslek op de kruising Oldenzaalsestraat/Sloetsweg. Het gaslek was ontstaan toen een graafmachine de leiding raakte, tijdens wegwerkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat.

Woningen ontruimd

In een aantal omliggende woningen werd een gaslucht waargenomen, waarna de brandweer deze woningen direct heeft ontruimd. De bewoners van de betreffende huizen aan de Oldenzaalsestraat, de Sloetsweg en de Beethovenstraat zijn opgevangen in Café Peca, aan de Oldenzaalsestraat. Na metingen bleek dat in één woning daadwerkelijk teveel gas aanwezig was. Waarschijnlijk kon het gas via de fundering het huis binnenkomen.

Herstel leiding

Nadat de brandweer water op het gaslek had gespoten, waardoor het gas zich kon mengen met de lucht in de waterstralen en minder gevaarlijk werd, kon Essent de leiding repareren. Om circa 11.30 uur was de leiding hersteld. Alle bewoners konden, nadat de brandweer nog één keer metingen had verricht, weer naar huis. De woning waar teveel gas was gemeten is na het herstel van de leiding geventileerd.

Een aantal van de ontruimde huishoudens zit nog tot het eind van de middag zonder gas.