Nieuw-Vlaamse Alliantie


Genocidewet kan nu wel definitef naar prullenmand (09/10/03)

N-VA-ondervoorzitter Bart De Wever reageert scherp op de afwijzing door het federaal parket van de genocideklacht van Falungong-aanhangers. Volgens De Wever, die eerder dit jaar ook zijn eigen klacht tegen Louis Michel afgewezen zag, bewijst deze zoveelste afwijzing dat de genocidewet totaal nutteloos is geworden. Na onder andere mijn klacht tegen Michel werd de genocidewet uitgehold, maar nu worden zelfs de bepalingen die overblijven niet toegepast.

Volgens het federaal parket zijn de misdaden waarvan de Falungong-eisers het slachtoffer werden geen misdaden tegen de menselijkheid en geen genocide. Nochtans wordt genocide in de genocidewet gedefinieerd als handelingen, gepleegd met de bedoeling om, geheel of gedeeltelijk, een nationale, etnische of godsdienstige groep of rassengroep uit te roeien, en wel: 1° doden van leden van de groep; 2° toebrengen van ernstig lichamelijk of geestelijk letsel aan leden van de groep; ()

De Wever begrijpt dan ook volstrekt niet waarom het federaal parket de klacht afwijst. Alle objectieve rapporten van
mensenrechtenorganisaties zeggen zwart op wit dat aanhangers van Falungong stelselmatig worden vervolgd door het Chinese regime en op grote schaal gefolterd en vermoord worden. Er zijn getuigenissen in overvloed.

Volgens de Antwerpse N-VAer is de genocidewet niet meer dan een holle PR-stunt en schaamlapje van de regering-Verhofstadt. Michel en co. willen zich profileren als kampioen van de mensenrechten en politieagent van de wereld. Maar anderzijds schudt hij vriendschappelijk de bebloede handen van criminele staatshoofden als Mugabe en worden Waalse wapens geleverd aan landen waar de mensenrechten met de voeten worden getreden zoals Nepal, Indonesië en de Filippijnen aldus De Wever. En wanneer het erop aankomt om op basis van de genocidewet echt op te treden tegen buitenlandse regimes of staatshoofden, dan trekt België snel de staart in. Volgens de N-VAer kan de genocidewet, vermist ze in de praktijk toch al is afgeschaft, maar beter helemaal verdwijnen. Dan kan de regering-Verhofstadt stoppen met de hypocrisie.

Auteur:
Bart De Wever, ondervoorzitter
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be