Gemeente Emmen

Persbericht: Nieuw stadstheater op locatie Vreding

9 oktober 2003

Het college van Burgemeester en Wethouders stelt de gemeenteraad voor een nieuw Stadstheater te bouwen op de locatie van het huidige politiebureau aan de Vreding. Doorslaggevend voor de keuze van deze locatie is geweest de logische aansluiting op de bestaande horeca- en uitgaansgelegenheden en culturele activiteiten in het centrum van Emmen. Als alles volgens planning verloopt, zal het nieuwe theater in 2007 zijn deuren openen.

Het nieuwe theater krijgt een theaterzaal van ongeveer 800 zitplaatsen en een zogeheten vlakkevloertheaterzaal van ongeveeer 250 zitplaatsen. Ook zal er een ondergrondse parkeervoorziening worden gerealiseerd voor tussen de 200 en 250 autos. Het wordt een voorziening voor meer dan alleen theater.

Locatie
In eerste instantie waren twee andere locaties in beeld, te weten de Klok-kenslag en Traverse West (het voormalige parkeerterrein de Holdert). De locatie politiebureau is naar voren gekomen uit de inspraakreacties van het Masterplan Emmen Centrum 2020. Tijdens deze bijeenkomsten heeft de bevolking de voorkeur uitgesproken voor een theater aan de Markt. Hierdoor is in juni van dit jaar de locatie politiebureau alsnog opgenomen.

Alleen theater
Uit onder meer financiële overwegingen stelt het college de gemeenteraad voor voorlopig alleen een theater te bouwen. De gewenste multifunctio-naliteit wordt wellicht op een later moment gerealiseerd door in de
directe omgeving van het theater andere culturele organisaties onder te brengen. CQ Centrum voor de kunsten wordt hierdoor in eerste instantie niet in de nieuwbouw meegenomen.

Financiën
Het nieuwe theater vergt een investering van 23,5 miljoen euro. Voor de
financiering wordt binnen drie maanden een uitgebreid financieel plan opgesteld. Er wordt uitgegaan van een publiek-private samenwerking voor de investering. Er worden opbrengsten gegenereerd uit onder andere de herontwikkeling van het terrein van de huidige Muzeval en de ontwik-keling van het gebied rondom het nieuwe theater. De exploitatie van het theater wordt ondergebracht in een stichting.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2003 Gemeente Emmen