Praktijkonderzoek Veehouderij

Officiële opening Praktijkcentrum Raalte

Praktijkcentrum Raalte heeft nieuwgebouwd en wil het resultaat daarvan tonen aan alle geïnteresseerden. Daarom worden de nieuwe biologische vermeerdering- en vleesvarkensstal officieel geopend op 10 oktober 2003. Deze opening zal mede verricht worden door vertegenwoordigers van het Ministerie van LNV, LTO, de Provincie Overijssel en de Stichting Privon.

De officiële opening zal plaats vinden in de ochtend. `s Middags is de stal van 13.00 tot 16.00 uur geopend voor het publiek. Hierbij zijn alle onderdelen van de stal te zien. Interessante aandachtspunten zijn de diverse ethologisch ontworpen afdelings- en hokontwerpen, ventilatiesystemen, duurzame energievoorzieningen, mestafvoersystemen, een Sorti stal ingericht voor de biologische houderij.

Het onderzoek richt zich onder meer op hokontwerpen, voeding inclusief verstrekken van ruwvoer, gezondheidszorg, gedrag, weidegang, emissiemetingen en de toepassing van duurzame energievoorzieningen in biologische stallen.

Tijdens de open dagen is het mogelijk om vragen te stellen aan deskundigen van het Praktijkonderzoek. Daarnaast worden diverse presentaties gegeven en is er een minibeurs. Hier zijn vertegenwoordigers van diverse bedrijven en organisaties aanwezig om uitleg te geven over hun producten en diensten.

Voor meer informatie over de open dagen kunt u contact opnemen met Adriaan Vernooij, bedrijfsleider Praktijkcentrum Raalte.
---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 02-09-2003 09:18.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl