KRO De Wandeling

Didier is door jeugdervaring broer voor probleemjongeren


KRO DE WANDELING, VRIJDAG 10 OKTOBER

HILVERSUM, 20031007 -- "De persoon die je bent en wat je uiteindelijk gaat doen vindt zijn oorsprong in je jeugd. Dat geloof ik zeker." Didier Moray (32) werkt als Broeder van Liefde met jongeren in probleemsituaties: druggebruik, criminaliteit, verstoorde relaties. De oorsprong van zijn werk is te vinden in zijn jeugd: zijn vader heeft een drankprobleem, laat het gezin in de steek en Didier voelt zich verantwoordelijk voor zijn moeder en drie zussen.

In aflevering vijf van KRO De Wandeling gaat presentatrice Hella van der Wijst in gesprek met broeder Didier Moray over zijn jeugd, de depressie die hem naar de rand van de afgrond bracht en de zoektocht naar erkenning bij zijn medebroeders. "Het raakt mij dat jonge mensen in de bloei van hun leven met de kop tegen de muur lopen en in de problemen raken. Terwijl ze eigenlijk de opdracht hebben om iets moois van hun leven te maken." Na zijn eerste werkzaamheden als hulpverlener raakte Didier zelf in de problemen. "Ik had het gevoel dat ik alleen gevochten had; tegen mijn vader, in mijn gezin, in mijn hunkering naar een religieus leven. Ik viel helemaal stil, ik isoleerde mezelf." Vanuit de congregatie van de Broeders van Liefde zet Didier nu een gemeenschap op om probleemjongeren een tijdelijk thuis te geven en een plek waar ze aan hun toekomst kunnen bouwen. "Ik wil broeder zijn en dat is meer dan hulpverlener van negen tot vijf. Ik heb een groot verlangen om met deze jongeren op weg te gaan." Maar voor Didier is deze gemeenschap ook een van de laatste mogelijkheden om bij de congregatie te blijven. Zijn eeuwige gelofte is voorlopig uitgesteld.

Hella van der Wijst toert op haar motor door heel Nederland op zoek naar de mooiste wandelplekjes en inspirerende levensverhalen.

KRO De Wandeling, vrijdag 10 oktober 16.30 uur
(HH. zondag 12 oktober 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Mensen die hun hart volgen.



KRO De Wandeling