Modint


10 Oktober: Modint seminar verenigd koninkrijk

Op vrijdagmiddag 10 oktober houdt MODINT Business, in samenwerking met de EVD, in het Groenoord Plaza te Leiden haar jaarlijks export seminar. Dit jaar is er speciale aandacht voor de marktbewerking in het Verenigd Koninkrijk.
Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke en kansrijke afzetmarkt voor Nederlandse mode-bedrijven. Daarentegen is sprake van een geringe benaderbaarheid van de Britse inkopers en een zeer grote mate van concurrentie op de Britse markt. Het land vereist dan ook een afzonderlijke benadering.
Daarom organiseert MODINT Business in samenwerking met de EVD onderdeel van het ministerie van Economische Zaken een seminar, waarin door zowel spelers uit de Neder-landse- als Engelse markt, antwoord wordt gegeven op onder andere de volgende vragen:
- Hoe zit de Engelse markt in elkaar?

- Wat verwacht deze markt van ons?

- Hoe werken de inkopers?

- Waar kunnen Nederlandse bedrijven tegenaan lopen?
- Wat zijn de valkuilen?

Vanuit Nederland bestaat steeds meer interesse voor export naar het Verenigd Koninkrijk. Uit het onlangs door de EVD en MODINT Business gepubliceerde landenrapport, is echter gebleken, dat de benadering van de kledingmarkt in het Verenigd Koninkrijk een gedegen aanpak vraagt. Ondernemers krijgen vaak maar één kans, waardoor een goede voorbereiding juist hier cruciaal is.
Diverse sprekers uit het bedrijfsleven, proberen u vooral vanuit hun eigen ervaringen zoveel mogelijk informatie over deze complexe markt te geven. Zo gaat een Engelse agent in op de kansen die er wel degelijk zijn. De deelnemers krijgen inzicht in de ontwikkelingen ten aanzien van de kledingverkopen, het al dan niet ontstaan van niches voor Nederlandse leveranciers, de verhoudingen van onze concurrentiekracht ten opzichte van Engelse aanbieders en de verwachting ten aanzien van de toekomst.
Ook krijgt u informatie over een Britse commerciële databank, met meer dan 19.000 adres-sen van Engelse retailers.
30 juli 2003