EVD


Seminar Zakendoen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, 10 oktober 2003
---

Het Verenigd Koninkrijk is als vierde grootste exportland voor de Nederlandse kleding ondernemingen een belangrijke afzetmarkt. Het is echter ook de meest competitieve markt van Europa en verovering is niet gemakkelijk. Tijdens dit seminar hoort u van echte insiders wat u bij de verovering van de Britse markt juist wel en wat juist niet moet doen. Juist deze praktische benadering maakt dit seminar zo aantrekkelijk.
Tijdens het seminar Zakendoen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland op 10 oktober zullen deskundige sprekers dieper ingaan op de Britse en Ierse markt.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 6 oktober kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

Locatie en kosten
Het seminar wordt gehouden in de Groenoordhallen Leiden in de Doezazaal (zie routebeschrijving). De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen euro 75,- per persoon. Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Programma
Voor meer informatie over sprekers, onderwerpen en tijden kunt u de pagina 'Programma' raadplegen.

Verenigd Koninrijk
De Britse economie behoort volgens de Europese Commissie tot de gezondste en sterkste economieën van de Europese Unie. Dit blijkt uit een rapport van de Commissie, waarin zij voorspelt dat de Britse economie in 2003 met 2,2 procent en in 2004 met 2,6 procent zal groeien. Het voor 2003 voorspelde groeipercentage is het derde hoogste van alle 15 EU-landen en ruim twee keer zo groot als het voorspelde groeipercentage van de gehele eurozone, dat 1 procent bedraagt. De Commissie voorspelt tevens dat het groeipercentage van het aantal banen in het VK dit jaar hoog zal zijn vergeleken met de overige EU-landen. Met 0,5 procent meer banen komt het VK op een derde plaats achter Spanje en Luxemburg. Met een werkloosheidspercentage van 5,1 procent zal de Britse regering tevreden zijn, dit is namelijk het vierde laagste percentage binnen de EU. Spanje heeft in 2003 een werkloosheidspercentage van 11,6 procent, Duitsland 8,9 procent en Frankrijk komt uit op 9,2 procent. Ook de inflatie in het VK is veel lager dan in de meeste andere EU-landen. In 2002 kwam het inflatiepercentage uit op 1,9 procent en naar verwachting zal dit in 2003 en 2004 gelijk blijven.

Ierland
Sinds 1994 heeft Ierland elk jaar de snelst groeiende economie van de geïndustrialiseerde landen. Het BNP vertoonde sinds dat jaar een gemiddelde groei van circa 8 procent. In 1999 nam het BNP zelfs met bijna 10 procent toe en in 2000 met 11 procent. Door deze enorme groei is het land qua inkomen per hoofd van de bevolking boven het Europees gemiddelde gekomen. De groei is vooral gebaseerd op de export, die is toegenomen vanwege de vele buitenlandse bedrijven die zich in Ierland hebben gevestigd. In 2001 zal de groei van het BNP 7,1 procent zijn en in 2002 naar verwachting 6,1 procent.

Spreekdagen
Voorafgaand aan het seminar worden van 6 tot en met 9 oktober spreekdagen georganiseerd op de volgende locaties:
* 6 oktober bij de EVD te Den Haag

* 7 oktober bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven
* 8 oktober bij de Kamer van Koophandel te Apeldoorn
* 9 oktober bij Hotel Van der Valk te Assen

Op één van deze locaties kunt u een een individueel gesprek voeren met de volgende handelsmedewerkers:

* mw. P. Huizing, lokaal handelsmedewerkster, hr.ms. ambassade te Londen (VK)

* mw.drs. C.A. van der Sande, lokaal handelsmedewerkster, hr.ms. ambassade te Londen (VK),

* mw. R. Connaughton, lokaal handelsmedewerkster, Nederlandse ambassade te Dublin (Ierland).

Voor meer informatie en aanmeldingen: www.evd.nl/kvk

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* Anita Jainandan
Telefoon: (070) 778 84 14
E-mail: jainandan@evd.nl

Wilt u meer informatie over het Verenigd Koninkrijk en Ierland, dan kunt u de landenpagina of de online publicatie raadplegen of contact opnemen met de regio-informatiemanager:

* Verenigd Koninkrijk
landenpagina
online publicatie

* Ierland
landenpagina
online publicatie

* Regio-informatiemanager:
Maarten van der Leur
Telefoon:(070) 778 89 41
E-mail Verenigd Koninkrijk: verenigdkoninkrijk@info.evd.nl E-mail Ierland: ierland@info.evd.nl