Amsterdam Oud Zuid


In duizend zoete armen

Solovoorstelling over Etty Hillesum gespeeld in het huis waar Etty Hillesum haar dagboeken schreef

Julika Marijn speelt haar solovoorstelling In duizend zoete armen geïnspireerd door de dagboeken van Etty Hillesum nu ook op Ettys voormalige etage aan de Gabriel Metsustraat 6b Amsterdam, 10 t/m 18 oktober (m.u.v. 13 oktober) 20.30 uur.

Regie: Thomas Verbogt, artistiek adviseur: Leoni Jansen

Twee levens kruisen elkaar. Julia, een jonge, dynamische vrouw uit Amsterdam, komt in aanraking met de dagboeken van de 27 jarige Etty Hillesum; een levenslustige Joodse vrouw die vol wil leven ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Beide vrouwen onderzoeken, ieder binnen het decor van hun tijd, zichzelf. Op authentieke en vaak geestige wijze strijden ze met hun spiritualiteit, talenten, en verliefdheid.

Terwijl de oorlog gruwelijker wordt slaagt Etty er, door de verworvenheden van haar zelfonderzoek in, vol overgave en met liefde voor de mensheid in het leven te blijven staan. Zelfs in kamp Westerbork is ze in staat haar lijden te dragen. In een zich sterk vernauwende periode maakt Etty, paradoxaal genoeg, een bevrijdend proces door.

In de moderne samenleving strijdt Julia met haar eigen grote en kleinere problemen. Zij heeft zich, in haar luxe wereld, persoonlijk nooit geconfronteerd gezien met zon groot lijden als Etty en begint zichzelf vragen te stellen. Een bezoek naar voormalig kamp Auschwitz, waar Etty 60 jaar geleden is omgekomen, blijkt een sleutel te zijn. Een intense voorstelling die prikkelt en ontroert.

Julika Marijn werd na haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst vooral bekend door haar rol van Gina Rodriquez in Onderweg naar Morgen. Daarnaast presenteerde zij het kleuterprogramma Kinno en Julika en was ze te zien in Miss Kaandorp, Brigitte de Musical. Zij is dagelijks op radio en tv te horen in tientallen commercials en voert met In duizend zoete armen haar eerste solovoorstelling op, waarvan zij ook zelf het script schreef.

Etty Hillesum (1914-1943) schreef haar dagboeken gedurende de bezettingsjaren in Amsterdam Zuid. In 1943 komt ze in Auschwitz om het leven. Over de hele wereld is haar unieke werk vertaald en gelezen. Haar gedachtegoed is voor veel mensen een bron van troost, inspiratie en kracht.

Boekingen en meer informatie:


* www.julikamarijn.nl

* induizendzoetearmen@hotmail.com

* Reserveren via de Uitlijn: 0900-0191 (40 cpm), www.uitlijn.nl

Omdat het hier een woonhuis betreft, zijn er per avond maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Dit maakt het tot een unieke en intieme gebeurtenis!

Daarnaast ook te zien van 22 t/m 25 oktober en 13 t/m 15 november in Het Ostadetheater, van Ostadestraat 233, Amsterdam. Tel: (020) 679 5096 of www.ostadetheater.nl