Gemeente Zwolle

Unieke excursie langs de werken van architect G.B. Broekema

G.B. Broekema (1866-1946) is een architect die zowel in Zwolle als in Kampen vele werken heeft nagelaten. Dit najaar is het industriële erfgoed van Broekema te bewonderen in ´zijn´ beide steden. Zowel in de vorm van een tentoonstelling, als in de vorm van een excursie.

Tentoonstelling
Op 4 september is de tentoonstelling over het industriële erfgoed van Broekema in het stadhuis van Zwolle geopend. De tentoonstelling is daar nog te bewonderen tot 25 september, dan verhuist deze naar Kampen. Op 3 oktober wordt de tentoonstelling geopend in het Stedelijk Museum van Kampen. U kunt het werk van Broekema daar tot en met 8 november bekijken.

Excursie op 10 oktober
Zwolle en Kampen worden niet alleen verbonden door de werken van Broekema. Beide steden werken nauw samen op het gebied van economie, wonen, bereikbaarheid, recreatie en toerisme. Zij doen dit onder de naam Zwolle Kampen Netwerkstad. Het programmabureau van deze Netwerkstad biedt u in het kader van de tentoonstellingen van Broekema op vrijdag 10 oktober een excursie aan. De excursie voert u langs de werken van Broekema in Zwolle en Kampen, zodat u gaandeweg van alles te weten komt over het leven en werk van deze architect.

Programma "Langs de werken van architect Broekema" op 10 oktober 2003 9.30 uur vertrek Kampen NS station
10.00 uur opstappen Zwollenaren op het P+R terrein achter het station te Zwolle
10.15 uur ontvangst in raadzaal stadhuis
10.45 uur excursie door Zwolle
12.30 uur lunch
13.15 uur vertrek naar Kampen langs verschillende bouwwerken. 14.00 uur excursie door Kampen
16.00 uur vertrek naar Zwolle vanaf NS station Kampen 16.30 uur aankomst Zwolle

De eigen bijdrage van ¤ 5 per persoon wordt bij het instappen in de bus afgerekend. De lunch en de excursie zijn inbegrepen. Tijdens de lunch kunt u het op 4 september 2003 verschenen boek 'Villa's, veestallen en fabrieken. Leven en werk van architect G.B. Broekema (1866-1946)' van Geraart Westerink tegen de actieprijs van ¤ 23,50 aanschaffen. Bij uw aanmelding kunt u ook opgeven of u dit boek wilt kopen.

Er kunnen maximaal 50 mensen aan de excursie deelnemen. Het karakter van de excursie vereist dat u goed ter been bent. Geef u snel op, want plaatsen worden gereserveerd op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Wij hopen u te zien op 10 oktober.

Om u aan te melden kunt u een email sturen naar e000307@zwolle.nl (t.a.v. mevrouw A. Vreugdenhil). Vergeet niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Geef ook aan of u alleen of met z'n tweeën meegaat en eventueel het aantal exemplaren dat u zou willen aanschaffen van het boek 'Villa's, veestallen en fabrieken.'


---