Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 24 september 2003

"Boo at the Zoo"

Spannende Afrikaanse herfstavonden in het donkere dierenpark

Op 10, 11, 17 en 18 oktober organiseert Dierenpark Amersfoort van 19:00 tot 22:00 uur "Boo at the Zoo". Gasten genieten tijdens deze Afrikaanse avonden van unieke kijkjes achter de schermen, verhalen van dierverzorgers en een heerlijk Afrikaans buffet.

Spannende kijkjes achter de schermen

Tijdens de herfstavonden organiseert Dierenpark Amersfoort voor de 3de keer "Boo at the Zoo". Afrikaans tromgeroffel verwelkomt de gasten zodat ze meteen in de juiste stemming komen. In het park leidt de met vuurkorven en lantaarns verlichte "Boo at the Zoo" route langs alle activiteiten. Uniek zijn de kijkjes achter de schermen waar dierverzorgers vertellen over de nachtelijke gewoontes van de dieren. Gasten kunnen bijvoorbeeld zien hoe een chimpansee zich opmaakt voor de nacht. Ook bestaat de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de pinguïncrèche. Hier vertellen de verzorgers hoe ze pinguïnkuikens uit de hand vis leren eten. Of er kan een bezoek worden gebracht aan de nachtverblijven van de neushoorns, giraffen en savannedieren. Bijzonder is dat themagebied "De Nacht" speciaal voor deze gelegenheid dag wordt. Op deze manier kunnen gasten zien hoe de nachtdieren in het licht een slaapplaatsje zoeken.

Afrikaans buffet

In Parkrestaurant De Olifant staat een smakelijk Afrikaans buffet klaar met onder andere gemarineerde lamsspiezen en Marokkaanse kipkebab. Voor de kinderen is er een snackbuffet. Speciaal voor deze gelegenheid is het restaurant gehuld in Afrikaanse sferen. Tijdens het buffet speelt een swingende Afrikaanse band en kunnen kinderen Afrikaanse sieraden maken. Op het Knuffelplein kunnen kinderen zich Afrikaans laten schminken en is er een echte Afrikaanse verhalenverteller.

Lampionnenoptocht

De avond wordt afgesloten met een feestelijke lampionnenoptocht. Alle kinderen krijgen een lampion waarna de lange stoet dansende lichtjes nog eenmaal langs de Afrikaanse dieren loopt. Na deze sfeervolle afsluiting is het tijd om net als de dieren lekker te gaan slapen.

De entreeprijs voor "Boo at the Zoo" is slechts ¤ 9,95. Dit is inclusief toegang tot het park, deelname aan alle activiteiten en een lampion voor de kinderen. Voor ¤17,50 ( kinderen van 3 tot 12 jaar ¤ 10,00 ) is het mogelijk te genieten van het heerlijke Afrikaanse buffet in Parkrestaurant De Olifant. Graag vooraf reserveren bij de Gastenservice telefoonnummer 033-4227100.


---

Noot voor redactie;

Ingezonden persbericht