Gemiva-SVG Groep


Ridderkerk, 25 september 2003

Officiële opening activiteitencentrum

Op 10 oktober 2003 vindt aan het Dillenburgplein 21 in Ridderkerk de officiële opening plaats van een nieuw activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke handicap. In dit centrum is onder meer een galerie gevestigd waar klanten kunst kunnen kopen. De officiële handeling vindt plaats om 16.00 uur. Dan wordt meteen de naam van het activiteitencentrum onthuld.

Het activiteitencentrum opende op 25 maart al de deuren voor publiek. Een gedeelte van het centrum is ingericht als galerie. Klanten kunnen hier kunstwerken, zoals keramiekproducten en schilderijen, kopen die door mensen met een lichamelijke handicap zijn gemaakt. Dagelijks bezoeken dagelijks acht cliënten het centrum.

Gemiva-SVG Groep
Tijdens de opening van het centrum zal een lid van de Raad van Bestuur van de Gemiva-SVG Groep de naam onthullen. Het activiteitencentrum is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie, die in Zuid-Holland zo'n 800 mensen met een lichamelijke handicap ondersteunt, heeft locaties in onder meer Rotterdam, Dordrecht, Middelharnis en Sliedrecht.
In een activiteitencentrum kunnen cliënten onder andere hun eigen mogelijkheden (her)ontdekken. Het doel is dat deze mensen zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen.

Alternatieven
De activiteiten in het centrum aan het Dillenburgplein zijn volop in ontwikkeling. Zo werkt een aantal cliënten sinds kort met computers. Ook is het de bedoeling om volgend jaar een speciale keramiekwerkplaats aan het centrum toe te voegen. De vraag van de cliënt staat centraal. Het is niet noodzakelijk dat de vraag in het activiteitencentrum past. Begeleiders kijken samen met de cliënt naar alternatieven buiten het centrum. Zo is onlangs een start gemaakt met een zwemactiviteit in het plaatselijke zwembad. Het gebruik maken van fitnessruimtes ligt in het verschiet.

Contact
Mensen met een lichamelijke handicap of niet-aangeboren hersenletsel die in aanmerking willen komen voor ondersteuning bij een vorm van dagbesteding of wonen, kunnen contact opnemen met Anjo de Nood (teamleider), tel. (0180) 41 67 92 of met Bureau Zorgmakelaar, tel. (0182) 57 58 00.