Ingezonden persbericht


Beste redactie,

Graag nodig ik u uit voor de Vijfde Dag van het Ethisch Beleggen!

Datum: 10 oktober 2003, om 14.00 uur start het officiële programma Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam

MVO: de Maatschappelijk Verantwoordelijke Overheid? Hoe maatschappelijk verantwoord is het overheidsbeleid? PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos houdt de overheid een kritische spiegel voor. Hij gaat in op duurzaam en groen beleggen: Groen beleggen is uitermate effectief, het kost betrekkelijk weinig en levert veel op. Duurzaam beleggen is een volwassen markt die volgens Bos een beter toezicht verdient. De PvdA gaat hiermee verder dan het kabinet-Balkenende. Bos spreekt ook over publiek-private samenwerking. Daarvoor geldt zeker in tijden van schaarse middelen dat het nu of nooit is.

De v in een ander daglicht
Ewoud Goudswaard, ondergetekende, stelt de dilemma's aan de orde bij ethisch sparen en beleggen. Ook gaat hij in op het feit dat verantwoord ondernemen steeds meer in het teken komt te staan van 'geloofwaardigheid' en 'betrouwbaarheid'; de samenleving roept bedrijven ter verantwoording. Hij leidt hiermee het thema van de dag Bewogen ondernemerschap in.

ASN aanmoedigingsprijs
Ondergetekende reikt om 16.45 uur de ASN Award uit aan één van de deelnemers van het onderzoek naar waardengedreven organisaties dat onlangs door MarketResponse is uitgevoerd. De ASN Award is een aanmoedigingsprijs voor een middelgrote Nederlandse onderneming die bewust én bewogen onderneemt.

Programma in het kort
14.00 uur: Welkom en opening door Ewoud Goudswaard, directeur ASN Bank

14.30 uur: Bijdrage Wouter Bos, fractievoorzitter PvdA

14.55 uur: Pauze

15.15 uur: Tafelgesprek o.l.v. Ilona Hofstra met Wouter Bos, Yolanda Eijgenstein, voorzitter van de Fair Trade Organisatie, Ludo Oelrich programmadirecteur Moving the World van TPG en Bart Veldkamp, ambassadeur van Right to Play over hun persoonlijke ambitie om zich ook voor het maatschappelijke belang in te zetten

16.05 uur: Pauze gevolgd door muzikaal intermezzo Urbi et Orbi

16.25 uur: Presentatie ASN Award en toelichting op het onderzoek van MarketResponse Waardengedreven organisaties

16.45 uur: Uitreiking ASN Award gevolgd door afsluiting en borrel

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan via bijgaand antwoordformulier. U kunt ook een e-mail sturen naar lglebbeek@winkelmanenvanhessen.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met : ASN Bank, Jeroen Jansen, adjunct-directeur ASN Bank, 070 356 9354 / 356 9358, 06 51593621 Adviesbureau Winkelman en Van Hessen, Linda Glebbeek, 070 416 1616, 06 10791786

Met vriendelijke groet,

Drs. Ewoud Ph. Goudswaard
Algemeen directeur

ANTWOORDFORMULIER

De Vijfde Dag van het Ethisch Beleggen
10 oktober 2003

Naam: m/v * Medium:
Adres:
Postcode: Plaats: Telefoon:
E-mail:

* graag doorhalen wat niet van toepassing is

O Ja, ik ben aanwezig op de vijfde Dag van het Ethisch Beleggen O Helaas, ik ben verhinderd, maar ontvang wel graag de persinformatie.

Graag ontvangen we het antwoordformulier uiterlijk vrijdag 3 oktober aanstaande op onderstaand mailadres of faxnummer.

Fax of mail dit antwoordformulier naar:
Winkelman en Van Hessen
T.a.v. Linda Glebbeek
Tel: 070 - 416 16 16
Fax: 070 - 416 16 26
Email : lglebbeek@winkelmanenvanhessen.nl

Dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Indien de e-mail bij vergissing bij u is terechtgekomen, wilt u ons dan direct bellen? Wij verzoeken u in dit geval de e-mail te vernietigen, de inhoud ervan niet te gebruiken en niet onder derden te verspreiden, omdat het bericht vertrouwelijke informatie kan bevatten, beschermd door een beroepsgeheim.

Telefoon: +31 (0) 70 4161616.

Op alle door Winkelman en Van Hessen aanvaarde opdrachten zijn de algemene voorwaarden van Winkelman en Van Hessen van toepassing. Deze voorwaarden bevatten een beperking van aansprakelijkheid. Deze voorwaarden kunnen bij Winkelman en Van Hessen worden opgevraagd.

This e-mail message is intended exclusively for the addressee. If the e-mail was sent to you by mistake, would you please call us immediately? In that case, we also request you to destroy the e-mail and to neither use the contents nor disclose them in any manner to third parties, because the e-mail message can contain confidential information which may be protected by professional secrecy.

Telephone: +31 (0) 70 4161616.

All services are rendered subject to the general conditions of Winkelman en Van Hessen. These conditions include a limitation of liability. The conditions will be provided upon request.