MediaPlaza



e-HRM, van hype naar resultaten

Bijeenkomst georganiseerd door de sectie e-HRM van de NVP

Introductie

Vrijdag 10 oktober, Media Plaza
De sectie e-HRM van de NVP (Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement) volgt de ontwikkelingen op het gebied van e-HRM nauwgezet, o.a. door de jaarlijkse e-HRM enquête onder de leden van onze beroepsvereniging. Vorig jaar bleek al dat e-HRM het hype-stadium begint te passeren. Dat vraagt om een nieuwe aanpak en ook een volgende stap. Niet meer primair focussen op nieuwe ontwikkelingen en technische mogelijkheden, maar op resultaten.
De sectie e-HRM wil daar een voortrekkersrol in vervullen door een aantal bijeenkomsten te organiseren waarin de nadruk ligt op het bereiken van de doelstellingen bij toepassing van e-HRM. De vragen die we o.a. beantwoord willen hebben zijn: "hoe zijn die doelstellingen bepaald?", "hoe wordt het bereiken ervan gemeten?", "welke resultaten zijn al geboekt?" en "hoe verloopt het leerproces van de organisatie?" Praktijkverhalen staan centraal in deze reeks.

Programma
14.30 Ontvangst gasten met drankje en hapje
15.00 Opening door Johan van Kleeff, voorzitter van de sectie e-HRM. 15.05 "Presentatie e-HRM performance model en resultaten e-HRM enquête 2003" door Johan Hageman van de sectie e-HRM.
15.30 "Employee Self Service bij de Rabobank" door Rien van Adrighem, senior programma-manager e-Commerce van Rabobank Nederland. Besproken wordt wat de invloed is van het opzetten van ESS op o.a. personeelsadministratie en HR-informatie processen. Waar begin het en waar eindigt het?
16.00 Pauze
16.30 "Toepassing e-HRM bij functionering/beoordeling" door Willem Bekkema, HR manager Benelux van PA Consulting.
Door toepassing van e-HRM wordt het proces heel transparant. P&O heeft geen waakhond of administratieve functie meer en kan zichh richten op de inhoud. O.a. het meetbare effect op het gedrag van de medewerkers wordt besproken.
17.00 "De e-HRM-lessen van e-Recruitment" door Hans-Robert Schwalbach, senior P&O-adviseur van gemeente Eindhoven.
Begonnen als een efficiency-operatie om de publicatie van vacatures beter op elkaar af te stemmen werken nu alle diensten van de nummer 5 gemeente van Nederland met één e-Recruitmentsysteem. En van het één kwam het ander ....
17.30 "IiP als rode draad naar HRM volwassenheid" door Corné van Hest, Directeur van Elucidate.
Hoe kan een HR-afdeling IiP gebruiken om naar HRM volwassenheid te streven. Een verhaal met een dialoog vanuit een brede praktijkervaring!
18.00 Afsluiting en borrel

Doelgroep
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor alle leden van de NVP. Introducees zijn van harte welkom. Deelname is kosteloos.

Interesse?
Stuur een e-mail naar activiteiten@nvp-plaza.nl o.v.v. uw naam + lidnummer, of (voor introducees) uw adresgegevens, in verband met het versturen van de bevestiging en de routebeschrijving. Annuleren kan tot 24 uur voor de bijeenkomst. Daarna bent u EUR 25 organisatiekosten verschuldigd.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u kijken op www.NVP-plaza.nl of contact opnemen met Johan Hageman, e-mail e-HRM@NVP-plaza.nl.