Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Planet Rock en Muziekcentrum Frits Philips presenteren

wereldtop Breakdance en acapella rap

Op vrijdag 10 en zondag 12 oktober worden, in samenwerking met Planet Rock, in

Op vrijdag 10 oktober komen twee oude bekenden van Planet Rock naar Muziekcentrum Frits Philips, The Proov en Imadodattaz.

The Proov bestaat uit het kernteam CeeMajor, Gumshoe en DJ SDub. Ze waren erbij Planet Rock (toentertijd toen nog Back To Planet Rock) in 1998 het levenslicht zag. Nu, tijdens het vijfjarig jubileum van Planet Rock leveren zij een speciale bijdrage. Op vrijdag 10 oktober geven zij een uniek acapella optreden in Muziekcentrum Frits Philips. Met de experimentele, innovatieve, jazzy hiphop vibes heeft The Proov door de jaren heen op menig groot festival gestaan; van Double Talk en Lowlands tot North Sea Jazz en Noorderslag. Deze Hiphop formatie heeft voorprogramma s verzorgd van o.a. Organized Konfusion, The Alkaholiks en Large Professor. De Proov heeft in de loop der jaren haar stempel gedrukt op de Hiphop in Nederland.

Imadodattaz bestaat uit Melodee, Y skid, I.N.T. en LeftO, allen afkomstig uit regio Eindhoven. Zij gaven al acte de présence op de tweede editie van Planet Rock. Imadodattaz is gespecialiseerd in een easy-listening vorm van Hiphop. Zij staan garant voor vibed-out beats met soulfull samples en fresh rhymes . Eerder stonden zij ook op onder andere the Dutch DMC DJ Championships, Festival Brick 9000 (België), Batofar (Parijs) en verzorgden ze vele preshows voor artiesten als Pharcyde, Declaime, Lone Catalysts, Wildchild, Jean Grae en Phat Kat. Ook was Imadodattaz reeds live te horen op Studio Brussel, KinkFM en Radio 3.

Op zondag 12 oktober vindt in Muziekcentrum Frits Philips een speciale Breakdance jam plaats met onder andere de wereldtop breakdance uit Korea.

Zeer verheugd is de organisatie met de komst van de Zuid-Koreaanse groep The Drifterz, die speciaal voor de afsluitende avond van de Hiphop week naar Eindhoven komt. Breakdance is de laatste jaren in Zuid-Korea in hoog tempo erg populair geworden onder jongeren en mede hierdoor kon Zuid Korea uitgroeien tot een van de top landen op Breakdance gebied. Het hoogtepunt werd bereikt in 2002 toen de Koreaanse Expression crew de wereldtitel behaalde. Vier leden van de Expression crew verlieten de groep om met nog vier andere top dansers de crew The Drifterz te vormen. The Drifterz die ook bekend staan als Project Korea is een uniek All Star Team dat over de gehele wereld uitgenodigd wordt om als special guests of deskundige juryleden op te treden bij wedstrijden.

Tijdens de Breakdance jam zullen de Drifterz in een speciale exhibition battle tegen Duitse en Nederlandse dansers hun kunsten vertonen. Verder zullen zij als juryleden te zien zijn bij de speciale 3 tegen 3 battles van jonge breakdancers uit met name Eindhoven en Brabant. Naast de battles zal in een speciale breakdance show te zien zijn, dat de meeste breakdancers naast de halsbrekende acrobatische bewegingen ook op choreografisch dans gebied erg onderlegd zijn. De avond wordt gepresenteerd door MC Mario en wordt begeleid door de DJ's DEF en Cut Nice.

De beide avonden vinden plaats in de Rabobankzaal in Muziekcentrum Frits Philips. DJ in de Foyer: 19:00 uur. Aanvang programma 20:15 uur. Entreeprijs: 5 euro. Reserveren via het bespreekbureau van Muziekcentrum Frits Philips tel: 040 244 20 20 of via