Katholieke Universiteit Nijmegen

Adenauerelezing door dr. Horst Teltschik

Vrijdag 10 oktober om 15.00 uur houdt dr. Horst Teltschik, voormalig adviseur van bondskanselier Helmut Kohl en bestuurlid van BMW) de jaarlijkse Adenauer-lezing van het Centrum voor Duitsland-Studies van de KU Nijmegen.
De bijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek van Huize Heyendael, Geert Grooteplein 9, en wordt afgesloten met een feestelijke receptie.

Als opmaat tot het vijftienjarig bestaan van het Centrum voor Duitsland-Studies (CDS) als zelfstandig, interdisciplinair instituut van de KU Nijmegen, vindt een jaarlijks terugkerende le-zing plaats, die is vernoemd naar de voormalige Duitse bondskanselier Konrad Adenauer.
Vorig jaar werd de Adenauer-lezing verzorgd door dr. Otto von der Gablentz, voormalig ambassadeur in Nederland en voormalig rector van het Europacollege in Brugge. De spreker van dit jaar, dr. Horst Teltschik, was van 1982 tot 1992 adviseur van Helmut Kohl en speelde in die hoedanigheid een centrale rol in het proces van de Duitse vereniging. Na zijn werk als adviseur van de bondskanselier werd Horst Teltschik lid van de Raad van Bestuur van BMW. Tegenwoordig is hij, in opdracht van de Duitse regering, gastheer van de jaarlijkse internationale Veiligheidsconferentie in München.

Aanvang: 15.00 uur

Plaats: KU Nijmegen, Huize Heyendael
Entree: gratis

Noot voor de pers:
Voor meer informatie en aanmelding kunt U contact opnemen met: drs. Joost Kleuters, Centrum voor Duitsland-Studies Tel.: (024) 361 11 24; fax: (024) 3613006; e-mail: J.Kleuters@cds.kun.nl
3-10-2003


* site CDS