CNV

Persuitnodiging: CNV-leden ontbijten met Kamerleden

Hierbij nodig ik u, mede namens het bestuur, van harte uit voor een 'luister-rijk' ontbijt op vrijdag 10 oktober tussen 8.00 en 9.30 uur in Best Western Berghotel, Utrechtseweg 225 in Amersfoort. Tijdens dit ontbijt vertellen CNV-leden hoe desastreus de plannen van het kabinet ingrijpen op hun leven. Het publiek bestaat uit Tweede Kamerleden. Het is niet de bedoeling dat de Kamerleden veel aan het woord zijn, hen wordt vooral gevraagd gehoor-zaam te zijn.

Mensen raken hun baan kwijt. Bedrijven sluiten de poorten. Tegelijkertijd bezuinigt het kabinet vele miljarden euro's: de gezondheidszorg wordt duurder, vut en prepensioen worden nagenoeg afgeschaft, de solidariteit tussen werkenden en niet-werkenden wordt op de tocht gezet. En ga zo maar door. Talloze mensen moeten daarvoor de rekening betalen. Hoe kijken zij tegen de toekomst aan? Het woord is aan de burger.

De ontbijtmanifestatie vindt op vijf plaatsen in het land op hetzelfde tijdstip plaats: Naast Amersfoort is dat in Eindhoven, Hoofddorp, Rotterdam en Zwolle. Tijdens een ontbijt komen vijf mensen aan het woord die vertellen wat de plannen van het kabinet voor hen betekenen. Let wel: Uit deze verhalen mag gequoot worden, maar ga er van uit dat deze mensen niet met naam en toenaam in de krant willen staan. Alle 150 Kamerleden zijn uitgenodigd voor het ontbijt.

Naast de ontbijtsessie en ledenbijeenkomsten, heeft het CNV via radiospotjes burgers opgeroepen hun mening te geven over de kabinetsplannen. Daaraan is in grote aantallen gevolg gegeven. Meer dan tweeduizend e-mails zijn bij het CNV binnengekomen. Een samenvatting daarvan wordt aan de kamerleden aangeboden tijdens het ontbijt. Ook de pers zal een exemplaar krijgen.

Graag begroet ik u op 10 oktober.

Met vriendelijke groeten,

Karin Jansen.

Voor nadere informatie:
Karin Jansen
Programmaleider Communicatie
CNV Vakcentrale
Tel (030) 2913 707
Mobiel 06 - 53 400 399


06 okt 03 11:53