Dienstenbond CNV

CNV-actie tegen kabinetsplannen: luister-rijk ontbijt met CNV-leden en Kamerleden
06-10-2003

Pers en kamerleden zijn door het CNV uitgenodigd voor een luister-rijk ontbijt op vrijdag 10 oktober. Tijdens dit ontbijt vertellen CNV-leden hoe desastreus de plannen van het kabinet ingrijpen op hun leven. Het publiek bestaat uit Tweede Kamerleden. Het is niet de bedoeling dat de Kamerleden veel aan het woord zijn, hen wordt vooral gevraagd gehoorzaam te zijn.

Mensen raken hun baan kwijt. Bedrijven sluiten de poorten. Tegelijkertijd bezuinigt het kabinet vele miljarden euros: de gezondheidszorg wordt duurder, vut en prepensioen worden nagenoeg afgeschaft, de solidariteit tussen werkenden en niet-werkenden wordt op de tocht gezet. En ga zo maar door. Talloze mensen moeten daarvoor de rekening betalen. Hoe kijken zij tegen de toekomst aan? Het woord is aan de burger.

De ontbijtmanifestatie vindt op vijf plaatsen in het land op hetzelfde tijdstip plaats: Amersfoort, Eindhoven, Hoofddorp, Rotterdam en Zwolle. Tijdens een ontbijt komen vijf mensen aan het woord die vertellen wat de plannen van het kabinet voor hen betekenen. Alle 150 Kamerleden zijn uitgenodigd voor het ontbijt.

Naast de ontbijtsessie en ledenbijeenkomsten, heeft het CNV via radiospotjes burgers opgeroepen hun mening te geven over de kabinetsplannen. Daaraan is in grote aantallen gevolg gegeven. Meer dan tweeduizend e-mails zijn bij het CNV binnengekomen. Een samenvatting daarvan wordt in een mensenboek aan de kamerleden aangeboden tijdens het ontbijt. Dit zogeheten mensenboek zal 10 oktober ook aan de pers overhandigd worden.

Meer informatie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Lilly van Geest, persvoorlichter, tel: 06 10 88 41 41.