Gemeente Eindhoven

Persbericht: 7 oktober 2003, no. 178

Wereldrecordpoging onderwater zwemmen in zwemparadijs Tongelreep

In het weekend van 10 tot en met 12 oktober onderneemt Renate de Bruyn een wereldrecordpoging onderwaterzwemmen in de discipline dynamic without fins. Zij doet deze poging in het 50-meterbad van Zwemparadijs de Tongelreep in Eindhoven.

Het huidige wereldrecord, dat op 20 juli jl. werd neergezet door een Zweedse, staat op 97 meter. De Bruyn zwom zondag 27 september jl. het Nederlandse record reeds naar 98 meter.Omdat hierbij geen internationale jury aanwezig was, is het niet erkend als wereldrecord.

Ze heeft zich ten doel gesteld om voor het wereldrecord ruim 100 meter aan één stuk onder water te zwemmen. Om deze 100 meter te halen, zal ze ongeveer 2 minuten haar adem in moeten houden terwijl ze onder water een flinke krachtsinspanning moet leveren om deze afstand af te leggen.

Buiten haar sportwerkzaamheden op de vliegbasis Woensdrecht, is De Bruyn lid van Team Immersion. Zij wordt door zowel haar collega´s als haar team volledig ondersteund in deze uitdaging. Door middel van sponsoring heeft zij de kosten voor de poging kunnen financieren.

Na maanden van voorbereiding zal zij in het weekend van 11 en 12 oktober drie pogingen ondernemen om een nieuw wereldrecord te vestigen. Op zaterdag 11 oktober is het voor publiek en media mogelijk om hierbij aanwezig te zijn. Deze poging zal plaatshebben tussen 12.30 uur en 13.30 uur in het 50-meterbad van Zwemparadijs de Tongelreep in Eindhoven.

© 2003 Gemeente Eindhoven