Stadsdeel Zeeburg

Het Geheugen van Oost

Van 10 oktober tot en met 29 februari 2004 is in het Amsterdams Historisch Museum de tentoonstelling 'Oost. Amsterdamse Buurt' te bezichtigen. Ooit was dit een drassig buitengebied. Tegenwoordig is het een dichtbevolkt en drukbezocht deel van de stad opgebouwd uit vijftien woon- en werkwijken, waaronder de Indische Buurt. Een kleine zestigduizend mensen uit alle werelddelen vinden er hun thuis. De tentoonstelling gaat over hen, de bewoners.

Nieuwe website
Als voortraject voor de tentoonstelling is de website 'Het Geheugen van Oost' ontwikkeld. Dit is een website waar gewone, alledaagse herinneringen en verhalen van buurtbewoners worden verzameld en verteld door een groep gemotiveerde vrijwilligers. Aan de hand van deze persoonlijke verhalen en fotos wordt Amsterdam Oost van vroeger tot nu levendig in beeld gebracht. Hier vindt u de directe link naar de verhalen over de Indische Buurt.

Meer informatie
Na afloop van de tentoonstelling zal de website blijven bestaan en doorgroeien. Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op de website van het Amsterdams Historisch Museum.