Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 7 oktober 2003

Met medewerking van voormalig terrorist David Hammilton

Weekend over verslaving op Camping De Betteld te Zelhem

ZELHEM Onder het thema Born to be clean beleggen Stichting Voorkom, Teen Challenge en In de Vrijheid van 10 tot en met 12 oktober een weekend voor ouders en jongeren over Verslaving & Vrijheid op Camping De Betteld in Zelhem. Op zondag is er een afsluitingsdienst met de voormalige Ierse terrorist David Packie Hamilton.

In dit weekend staat voorlichting over de problematiek rond verslaving centraal. Hierbij valt te denken aan verslaving aan alcohol, drugs, roken en gokken. Het doel van deze voorlichting is dat mensen niet gebonden worden door deze middelen, maar in vrijheid blijven leven of opnieuw gaan leven in vrijheid , aldus Arjen Derksen, preventiemedewerker van Stichting Voorkom.

Op vrijdag en zaterdag zijn er workshops rond de volgende onderwerpen: Verslaving en opvoeding ; Oorzaken van verslaving ; Hoe ga ik als ouder om met een verslaafd kind? en Preventieve voorlichting over verslavingen . Het exacte programma zal op de camping bekend worden gemaakt. De afsluitingsdienst met ex-terrorist David Hamilton begint zondag om 15.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Voor meer informatie kunnen belangstellende contact opnemen met Stichting Voorkom, tel. 030-6340706; e-mail: stichting@voorkom.nl Internet: www.voorkom.nl Aanmelding en informatie over verblijfskosten via De Betteld, tel. 0314-627200; e-mail: info@betteld.nl Internet: www.betteld.nl

Noot voor de redactie (